Η εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου δεν έτυχε καμίας διακριτικής μεταχείρισης κατά την πρόσφατη σύλληψή της από την Τροχαία, αλλ’ αντιθέτως, η Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες οι οποίες θα απαγγέλλονταν και για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη.

Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑΟΣ σχετικά με την πρόσφατη σύλληψη της Μάνιας Τεγοπούλου.
 
Αναπτύσσοντας την ερώτηση που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης είχε καταθέσει προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε δημοσίευμα της zougla.gr και της εφημερίδας Veto, σύμφωνα με τα οποία «αν και οι κατηγορίες που την βάρυναν, ήταν πολλές και εξαιρετικά σοβαρές, η Μάνια Τεγοπούλου οδηγείται στον εισαγγελέα μόνον με κατηγορίες ασήμαντες μπροστά στα αδικήματα στα οποία υπέπεσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι άνωθεν εντολές δεν άργησαν να καταφθάσουν. Η κα Τεγοπούλου οδηγήθηκε στο κρατητήριο για να παρουσιαστεί στο Αυτόφωρο -τα υπόλοιπα όμως και πιο σοβαρά αδικήματα απλώς διεγράφησαν» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποιώντας στοιχεία από τα δημοσιεύματα της Veto και της zougla.gr

Ο κ. Γεωργιάδης διάβασε επίσης και πρόσφατο «απρεπές» σχόλιο της εκδότριας, που απευθυνόταν στον υπουργό Δημόσιας Τάξης μετά την σύλληψή της. Με βάση αυτό ρώτησε τον υπουργό.

«Υπήρξαν άνωθεν κυβερνητικές εντολές, για να διαγραφούν οι κατηγορίες της κας Μάνιας Τεγοπούλου ή όχι;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χάρης Καστανίδης απαντώντας ανέφερε: «Σέβομαι την δουλειά που κάνουν οι δημοσιογράφοι, αλλά την εκτίμηση ότι μπορεί να υπήρξαν άνωθεν επεμβάσεις, πρέπει προφανώς να την αποδείξει αυτός που επικαλείται το επιχείρημα».Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπεται η Μάνια Τεγοπούλου, μεταξύ των οποίων είναι η κατηγορία για την παράβαση του άρθρου 225 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για την ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με ύβρεις κατά Χρυσοχοΐδη, Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 16:08.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 8 Δεκεμβρίου η δίκη της Τεγοπούλου, Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, 15:29.

Ασυλία για την εκδότρια της Ελευθεροτυπίας, Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009, 17:50.

Συνελήφθη η Μάνια Τεγοπούλου, Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009, 09:22.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης