Με απόλυτη ψυχραιμία αντέδρασαν προσωπικό και πελάτες του «Creta Maris» στη χθεσινή ληστεία που έγινε στο ξενοδοχείο της Χερσονήσου, κατά τη διάρκεια της οποίας ένοπλοι με καλάσνικοφ απέσπασαν τιμαλφή από το κοσμηματοπωλείο της ξενοδοχειακής μονάδας.

Ο διευθυντής του «Creta Maris» κ. Νίκος Βλασιάδης, μιλώντας στο zougla.gr περιέγραψε καρέ-καρέ το περιστατικό, ενώ απαρίθμησε τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περίπου στις 21.30 το βράδυ τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο ξενοδοχείο. Κατευθύνθηκαν στο κοσμηματοπωλείο και κάνοντας νοήματα με το όπλο ζητούσαν από τους παρευρισκόμενους να φύγουν. Στο ξενοδοχείο υπάρχει σε 24ωρη βάση προσωπικό έκτακτης ανάγκης για περιστατικά φωτιάς κ.ά. το οποίο κινητοποιήθηκε αμέσως», ανέφερε στο zougla.gr ο κ. Βλασιάδης.

Στη συνέχεια το προσωπικό οδήγησε τον κόσμο μακριά από το σημείο «κοντά στην παραλία, όπου και τους ζητήθηκε να παραμείνουν. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση, μέσα σε δύο λεπτά έφτασαν στο ξενοδοχείο» είπε ο διευθυντής του ξενοδοχείου τονίζοντας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.

«Εντός του ξενοδοχείου δεν υπήρξε πυροβολισμός. Μόνο μετά τη ληστεία και αφού είχαν βγει έξω, ακούσαμε τους αστυνομικούς να φωνάζουν ‘πέστε κάτω’ και μετά από λίγο ακούσαμε τους πυροβολισμούς», εξιστόρησε ο κ. Βλασιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες εντός του ξενοδοχείου και απέσπασαν στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα. Μετά από 20 λεπτά, σύμφωνα με τον διευθυντή δόθηκε το «πράσινο φως» έτσι ώστε ο κόσμος να επιστρέψει εντός του κτηρίου και όλοι μπήκαν στο ξενοδοχείο με ασφάλεια.

«Το ευτυχές είναι ότι δεν κινδύνευσε κανείς και ο κόσμος αντέδρασε με απόλυτη ψυχραιμία» κατέληξε ο κ. Βλασιάδης.

Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης