Συνεχίζεται σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η ακροαματική διαδικασία είχε διακοπεί στις 15 Μαΐου ύστερα από σοβαρή ένταση στο εσωτερικό της αίθουσας.

Κλειστά είναι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης περιμετρικά του σωφρονιστικού ιδρύματος καθώς και οι παιδικοί σταθμοί κατόπιν αιτήματος της δημοτικής αρχής στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Κανονικά λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα ζητήσουν την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης και τη μεταφορά της στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, επαναλαμβάνοντας ότι έχει επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί στη Λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη, στο ύψος των φυλακών, νέα συγκέντρωση από τον δήμο και φορείς του Κορυδαλλού αλλά και την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), η οποία σε ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί δεν ορίζει νέα συνάντηση με τον κ. Κασιμάτη, την ΠΟΕΣΥ και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το αίτημα της αλλαγής της αίθουσας.

Τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά και στο εσωτερικό των φυλακών είναι δρακόντεια.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης