Σε 481,3 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις της Aegean στο εννεάμηνο του 2009 σημειώνοντας αύξηση 3%.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και εξόδων μίσθωσης αεροσκαφών  αυξήθηκαν κατά 9% και ανήλθαν στα 91 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 47,9 εκατομμύρια ευρώ, από 35,6 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος (αύξηση 34%).

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 37,7 εκατομμύρια ευρώ, από 26,5 εκατομμύρια ευρώ στο εννεάμηνο του 2008 (αύξηση 42%).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι σημαντικότεροι παράγοντες που συντέλεσαν στη βελτίωση της κερδοφορίας ήταν κυρίως η πτώση των τιμών του πετρελαίου, καθώς και οι ωφέλειες στο λειτουργικό κόστος από την ανανέωση του στόλου της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 57,3 εκατομμύρια  ευρώ, από 43 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στο τέλος της περιόδου αυξήθηκαν σε 226,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η Aegean μετέφερε 5,1 εκατομμύρια  επιβάτες στο εννεάμηνο του 2009, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 10%, εκτελώντας 11% περισσότερες πτήσεις.

Στο δίκτυο εσωτερικού, η Aegean μετέφερε 2,9 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με το 2008, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού κατέγραψε αύξηση ύψους 21%, μεταφέροντας 2,2 εκατομμύρια επιβάτες. 

Η εταιρεία συνέχισε την επέκταση του δικτύου της το 2009, με την έναρξη δρομολογίων από Αθήνα προς Παρίσι, Βερολίνο, Βρυξέλες, Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη, Βενετία και Πάφο, ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκαν οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζεται και η έναρξη πτήσεων από Αθήνα προς Μαδρίτη και Βιέννη, ενώ ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου η Aegean πρόσθεσε έναν ακόμη διεθνή προορισμό από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης -το Μιλάνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης