Ένοπλοι άνδρες στο βορειοδυτικό Πακιστάν κατέστρεψαν σήμερα ένα βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα που προοριζόταν για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, σε δρόμο όπου οι Ταλιμπάν πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις σε αυτοκινητοπομπές της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ομάδα δέκα ενόπλων έστησε ενέδρα στο βυτιοφόρο τα ξημερώματα στην έξοδο της Peshawar, πρωτεύουσας της βορειοδυτικής επαρχίας, ενώ κατευθυνόταν προς τον κύριο δρόμο που συνδέει Αφγανιστάν- Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός και ο συνοδηγός τραυματίστηκαν από τα πυρά. «Τους εξανάγκασαν να κατεβούν από το όχημα, έριξαν ρουκέτες στο βυτιοφόρο, το οποίο εξερράγη», είπε αξιωματικός της αστυνομίας.

Πριν από δύο μήνες, ο πακιστανικός στρατός εξαπέλυσε χερσαία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στο προπύργιο των Ταλιμπάν, στο νότιο Ουαζιριστάν. Από χθες, Τρίτη, επιχειρεί και στην πόλη Χιμπέρ, με στόχο μια ένοπλη οργάνωση που λεηλατεί συχνά τα φορτηγά και ληστεύει τους ταξιδιώτες πάνω στο δρόμο που οδηγεί στο Αφγανιστάν. Η οργάνωση αυτή έχει διασυνδέσεις με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης