Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άναψαν τα αίματα λίγο πριν από τις 11.45 το πρωί της Παρασκευής στο εσωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Η δίκη διεκόπη προσωρινά και τελικά το προεδρείο αποφάσισε να συνεχιστεί στις 4 Ιουνίου.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο zougla.gr, επρόκειτο για αντιεξουσιαστές οι οποίοι κατευθύνονταν σε διπλανή αίθουσα για τη δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς. Όταν πέρασαν έξω από την πλαϊνή πόρτα της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας στις φυλακές Κορυδαλλού, φώναξαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και πέταξαν μπουκάλια με νερό. Επικράτησε ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ανέφεραν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν υπό αυτές τις συνθήκες. Ειδικότερα, τόνισαν πως τα δικαιώματα των κατηγορουμένων πρέπει να διασφαλίζονται και κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. «Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας» επεσήμαναν και έριξαν την ευθύνη για τα σημερινά επεισόδια στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, λέγοντας μάλιστα ότι «με τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις τους δυναμιτίζουν το κλίμα και υποκινούν τέτοιες ενέργειες».

«Η υπεράσπιση θα αποχωρήσει, διότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια δίκη σε αυτήν την αίθουσα» ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου και αδελφός του, Τάκης Μιχαλόλιας.

Από τη μεριά τους, οι κατήγοροι έκαναν λόγο για ακαταλληλότητα της αίθουσας. Η πρόεδρος παραδέχτηκε ότι «πράγματι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανεπαρκή», ωστόσο ζήτησε να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία, καλώντας τους δικηγόρους πίσω στις θέσεις τους. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ξεκαθάρισαν όμως πως θα αποχωρήσουν. Τελικά, το προεδρείο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης.

Καρέ-καρέ η ένταση στο εσωτερικό της αίθουσας

Δηλώσεις δικηγόρων για τα επεισόδια…

Οργή συγγενών του Παύλου Φύσσα

Έντονες οι αντιδράσεις μετά τη διακοπή της δίκης από συγγενείς και φίλους θυμάτων της Χρυσής Αυγής. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

«Δολοφόνοι, αυτό θέλατε (τη διακοπή). Καθίστε εδώ να δικαστείτε» είπαν ορισμένοι εξ αυτών, ενώ απευθυνόμενοι προς τους αστυνομικούς φώναξαν: «Τώρα τους φυλάτε;».

Προκειμένου να επικρατήσει ηρεμία, χρειάστηκε η μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων από τον εξωτερικό χώρο των φυλακών. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά η αίθουσα γέμισε αστυνομικούς.

Αστυνομικές δυνάμεις εισέρχονται στις φυλακές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης