H Σεβίλλη και η Ντνίπρο συνθέτουν το ζευγάρι του φετινού τελικού του Europa League. Κι αν για την ομάδα της Ανδαλουσίας αυτό ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο μετά τη νίκη της με 3-0 από το πρώτο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα, αντίθετα η πρόκριση της Ντνίπρο αποτελεί μεγάλη έκπληξη.

Όσον αφορά στον επαναληπτικό στο «Αρτέμιο Φράνκι», οι Σεβιγιάνοι δεν χαρίστηκαν στους «βιόλα» -παρά το σκορ πρόκρισης που είχαν εξασφαλίσει από το «Σάντσεθ Πιθχουάν»- και, φιλοδωρώντας τους με ακόμη δύο γκολ (2-0), πήραν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο, για τη Βαρσοβία, όπου θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το στέμμα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς η ομάδα του Έμερι το «καθάρισε» σε διάστημα πέντε λεπτών, καθώς ο Μπάκα στο 22′ έκανε το 1-0, ενώ τα τέρματά της τα διπλασίασε ο Καρίσο στο 27′, με την… άφαντη Φιορεντίνα να χάνει πέναλτι στο 67′ με τον Ίλισιτς.

Η Σεβίλλη το βράδυ της 27ης Μαϊου, όπως προαναφέραμε, θα βρει τη «σταχτοπούτα», Ντνίπρο, η οποία μετά το 1-1 του πρώτου ματς στο «Σαν Πάολο», κατάφερε να επικρατήσει στον αποψινό επαναληπτικό με 1-0 της Νάπολι στο «Ολιμπίνσκι», παίρνοντας την πρόκριση, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Το «χρυσό» γκολ των Ουκρανών, που στη φάση των 32 είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό, το πέτυχε ο Σελέζνιοφ στο 58΄ με κεφαλιά κι ένω στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν εξαιρετικές επεμβάσεις του Ντένις Μπόικο που κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ντνίπρο-Νάπολι 1-0


Γκολ:
58′ Σελέζνιοφ (Nτνίπρο)

Κίτρινες: Φεντέτσκι, Λέο Μάτος, Κανκάβα, Σελέζνιοφ, Ματέους, Μπόικο – Γκαμπιαντίνι, Γκούλαμ, Καγεχόν

Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς):
Μπόικο, Ντάγκλας, Λούτσκεβιτς (67΄ Ματέους), Φεντέτσκι, Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ροτάν, Σέλεζνιοφ (75΄ Κάλινιτς), Κονοπλιάνκα (86΄ Μπρούνο Γκάμα)

Νάπολι (Ράφα Μπενίτες): Αντούχαρ, Μπρίτος, Μάτζο, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Νταβίντ Λόπεθ (79΄ Ενρίκε), Ινλέρ, Καγιεχόν, Ιγκουαΐν, Γκαμπιαντίνι (55΄ Χάμσικ), Ινσίνιε (61΄ Μέρτενς)

Φιορεντίνα-Σεβίλλη 0-2


Γκολ:
22′ Μπάκα, 27′ Καρίσο

Κίτρινες: Σάβιτς, Πιζάρο, Μπόρχα Βαλέρο – Μπανέγκα

* Στο 67′ ο Ίλισιτς έχασε πέναλτι στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Μοντέλα):
Νέτο, Αλόνσο, Σάβιτς, Μπασάντα (46΄ Πασκουάλ), Ροντρίγκες, Πιζάρο, Ματίας Φερνάντες (67΄ Μπάντελι), Μπόρχα Βαλέρο (85΄ Λατσάρι), Χοακίν, Σαλάχ, ‘Ιλιτσιτς

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Ρίκο, Καρίσο, Κολοτζιέτζακ, Τρεμουλινάς, Κόκε, Κριχόβιακ, Μπανέγκα (55΄ Ιμπόρα), Βιτόλο (74΄ Ρέγες), Βιντάλ, Εμπιά, Μπάκα (70΄ Γκαμεϊρό)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης