Ο Ζίκο στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού έχει αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του.

Αφοπλιστικά ειλικρινής ήταν εξάλλου και στην σημερινή συνέντευξη τύπου του, εν όψει του αυριανού αγώνα με την Αλκμάαρ, όπου όταν ρωτήθηκε εάν βρίσκεται με την πλάτη στον «τοίχο» μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα τόνισε: «Ναι, όλοι οι προπονητές αισθάνονται έτσι. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αναφορά του για τον αυριανό αγώνα με τους πρωταθλητές Ολλανδίας ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ανέφερε: «Έχουμε άλλη μια ευκαιρία για τη νίκη, μετά από 2 σερί ήττες εκτός έδρας στο Champions League και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στους «16». Θέλουμε να νιώσουμε χαρά μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο που όλες οι ομάδες έχουν ευκαιρία να περάσουν. Έχω ξαναβρεθεί σε αυτό το γήπεδο και ξέρω ότι είναι μία καλή ομάδα».

Στη συνέχεια ο Ζίκο ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ακόμα κατασταλάξει στην 11άδα: «Περιμένω να δω τον Αβραάμ (σ.σ. Παπαδόπουλο) στην προπόνηση γιατί δεν τον έχω δει να προπονείται μετά την επιστροφή του από την Εθνική» αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι δεν θα παρατάξει την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς όπως έκανε στη Λιέγη. «Δεν νομίζω ότι θα παίξουμε έτσι αύριο».

Ακολούθως ο Βραζιλιάνος προπονητής επεσήμανε ότι «ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη που έγιναν στον αγώνα με την Σταντάρ, αλλά να είναι προσεκτικός για 90 λεπτά», ενώ κληθείς να σχολιάσει τις επισκέψεις του Σωκράτη Κόκκαλη στου Ρέντη δήλωσε: «Αν είναι ο πρόεδρος μαζί μας, σημαίνει ότι θέλει να μας δώσει ηρεμία. Μας βοηθάει πολύ όταν έρχεται και μας μιλάει. Είναι σημαντική η παρουσία του. Δείχνει ότι βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Ο πρόεδρος μιλάει κατευθείαν στον παίκτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον ποδοσφαιριστή Ρόναλντ Κούμαν: Ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς. Δεν είχα τη χαρά να παίξω εναντίον του, αλλά ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο Μουντιάλ του ‘98 που ήταν βοηθός του Χίντινκ κι εγώ ήμουν συντονιστής στην εθνική Βραζιλίας. Ήταν σημαντική στιγμή όπως και η συνάντησή μου με τον Ράικαρντ. Νομίζω ότι έχουμε την ίδια νοοτροπία: παίζουμε επιθετικά με κατοχή της μπάλας. Όποτε βλέπω παιχνίδια των ομάδων του μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Παίξαμε αντίπαλοι (ως προπονητές, εκείνος με την Αϊντχόφεν και εγώ με τη Φενέρμπαχτσε. Το παιχνίδι έληξε 0-0»,

Καταλήγοντας ο Ζίκο στην ερώτηση που του έγινε για το αν θα προτιμούσε νίκη στην Ολλανδία και ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ή το αντίστροφο είπε: «Δεν θα ήταν κακό αποτέλεσμα η ισοπαλία. Στο ντέρμπι της Κυριακής θα ήθελα τη νίκη, γιατί θα μας δώσει ώθηση. Το ματς με την Άλκμααρ είναι πολύ δύσκολο και θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να πάρουμε λίγη χαρά μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Πρόκειται για άλλη μία ευκαιρία στον Ολυμπιακό να βελτιώσει τη θέση του στον όμιλο. Είμαστε σε ένα δύσκολο γκρουπ και όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες για πρόκριση».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στην σημερινή συνέντευξή τύπου ο Ένζο Μαρέσκα. Ο Ιταλός χαφ έθεσε ως πρωταρχικό στόχο της ομάδας του στον αυριανό αγώνα τη νίκη, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τη «μονομαχία» με την Αλκμάαρ ως το σημαντικότερο μέχρι στιγμής στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μαρέσκα: Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε

«Η αλήθεια είναι πως είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι. Είναι το πιο σημαντικό ματς μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Μετά θα κοιτάξουμε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Είμαστε επαγγελματίες και θα πρέπει να ξεπεράσουμε την τελευταία ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες πάντα προσπαθούν για το καλύτερο σε ένα παιχνίδι. Αυτή είναι η δουλειά του κάθε ποδοσφαιριστή και εμείς αύριο θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μαρέσκα.

Ερωτηθείς για το που φρονεί ότι θα κριθεί ο αγώνας, αλλά και το αν η ισοπαλία βολεύει τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς θα παίξει η κατοχή της μπάλας. Αύριο θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε, αλλά ακόμη και εάν δεν τα καταφέρουμε γιατί όχι να μην μπορέσουμε να νικήσουμε την Άρσεναλ. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Καταλήγοντας ο μέσος του Ολυμπιακού, σχολιάζοντας τη δήλωση του «ότι κάθε αντίπαλος του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει τα ματς απέναντί του σαν τελικούς», είπε: «Στους λίγους μήνες που βρίσκομαι στην Ελλάδα έχω καταλάβει ότι όλοι όσοι παίζουν με τον Ολυμπιακό είναι σα να παίζουν τελικό. Αλλά και εμείς όταν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο θέλουμε να νικάμε, αντιμετωπίζοντας τα ματς σαν να είναι τελικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης