Υλικά για δύο άτομα

  • μερικά φύλλα από ‘baby’ σπανάκι
  • μερικά φύλλα ρόκας
  • 1 σαλάτα
  • 3 σπαράγγια πράσινα
  • 2-3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
  • flakes παρμεζάνας
  • 7-8 φέτες από speck

Για το dressing της σαλάτας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • 1 μικρό φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • χυμός λεμόνι
  • λίγη ζάχαρη και λίγο μέλι
  • ένα κουταλάκι από βασιλικό σε λάδι

 

  • Πλένετε καλά τα φύλλα από το σπανάκι, τη ρόκα και τη σαλάτα.Κόβετε με το χέρι τα φύλλα της σαλάτας και της ρόκας και ανακατεύετε όλα τα λαχανικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Απλώς ζεματίστε για ένα λεπτό τα σπαράγγια σε βραστό νερό και στη συνέχεια τεμαχίστε τα και προσθέστε τα και αυτά στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά. Το speck θα πρέπει να είναι πολύ λεπτοκόμμενο(σαν τσιγαρόχαρτο) στην αλλαντομηχανή. Απλώστε τις φέτες από speck σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο και  και ψήστε στον φούρνο αέρα στους 200 μέχρι να απόκτησει μια τραγανή υφή.( 5 λεπτά περίπου αλλά ανάλογα πόσο λεπτοκομμένες είναι οι φέτες). Τα τσιπς από χοιρινό είναι έτοιμα και αφού τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
  • Φτιάξτε μια ελαφριά vinegraitte με λεμόνι αντί για ξύδι και προσθέστε μια κουταλιά από βασιλικό σε λάδι (κυκλοφορει στο εμπόριο με αυτή την ονομασία), ή ακόμα καλύτερα προσθέστε μια κουταλιά από φρέσκο βασιλικό τον οποίο έχετε χτύπησει στο mixer (ή γουδι) με λάδι. Προσθέστε στη vinegraitte ελάχιστη ζάχαρη και μέλι για να ισορροπήσουν την οξύτητα του λεμονιού.
  • Βάλτε στο μπoλ με τα λαχανικά τη vinegraitte και ανακατέψτε πολύ καλά. Σερβίρετε  τη σαλάτα σε μια πιατέλα προσθέτοντας από πάνω τις λιαστές ντομάτες , τα flakes παρμεζάνας και το τραγανό speck σπασμένο με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια. 

Καλή σας όρεξη !!!

Γρηγόρης Μιχαήλος  AIWS
PARADISO RESTAURANT
Χαλάνδρι
astamataki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης