Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε ο βρετανικός Τύπος τη γέννηση της κόρης του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας Κέιτ, δημοσιεύοντας στα πρωτοσέλιδά του κοντινές φωτογραφίες του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Πολλές εφημερίδες είχαν επίσης προβλέψει για τη σημερινή τους έκδοση και ένθετο γεμάτο από φωτογραφίες των ευτυχισμένων γονιών και του μεγαλύτερου αδελφού της νεογέννητης πριγκίπισσας, του 21 μηνών Τζορτζ, ο οποίος έκανε χθες μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στο πλατύσκαλο του μαιευτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο η εφημερίδα «The Independent» δεν έχει στο πρωτοσέλιδό της το βασιλικό μωρό, προτιμώντας να επικεντρωθεί στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου.

«Μια αδελφή για τον Τζορτζ!» είναι ο πηχυαίος τίτλος της «Sunday Telegraph», με μια σχεδόν ολοσέλιδη φωτογραφία του μωρού μέσα στην αγκαλιά της μητέρας του.

Σχεδόν όμοια και η φωτογραφία στην πρώτη σελίδα των «Sunday Times», που έχει τίτλο «Η νέα πριγκίπισσα του λαού», παραπέμποντας στην Νταϊάνα, την αείμνηστη μητέρα του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταμπλόιντ «The Sun» και η ανταγωνιστική της «Sunday Mirror» επέλεξαν φωτογραφία που εστιάζεται στο πρόσωπο του νεογέννητου, την ώρα που κοιμάται μέσα στο ειδικό βρεφικό κάθισμα.

Η «Mail on Sunday» επέλεξε φωτογραφία της απαστράπτουσας Κέιτ με το μωρό στην αγκαλιά της, και τον τίτλο: «Η αναμονή άξιζε τον κόπο, Κέιτ!».

Η χώρα έχει ξετρελαθεί με την πριγκίπισσα, σύμφωνα με την «Daily Star».

Στο κύριο άρθρο τους, οι «Sunday Times» γράφουν: «Είναι της μόδας -και πράγματι, είναι δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό- να αδιαφορήσεις για το τσίρκο που περιβάλλει σήμερα μια βασιλική γέννηση». Επικαλούνται μάλιστα τους «εκκεντρικούς μοναρχικούς» που είχαν κατασκηνώσει μπροστά από το νοσοκομείο Σεντ Μέρι του Λονδίνου και το πλήθος των τηλεοπτικών δικτύων που περίμεναν λεπτό προς λεπτό τα γεννητούρια.

Στον αντίποδα, «μια υπενθύμιση των πραγμάτων που έχουν πραγματικά σημασία στη ζωή» χαρακτηρίζει τη γέννηση της πριγκίπισσας η «Sunday Telegraph».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης