Εικοσιοκτώ χρόνια έχουν περάσει από το 1980, όταν ήρθε στη ζωή το πρώτο παιδί του σωλήνα, ανοίγοντας νέους δρόμους στην ανθρώπινη αναπαραγωγή. Το παιδί γεννήθηκε στην Αυστραλία, μια χώρα που πλέον κατέχει «ηγετική» θέση στη βελτίωση των μεθόδων βοηθητικής αναπαραγωγής.

Εικοσιοκτώ χρόνια μετά, τα στοιχεία δείχνουν ότι η επαναστατική αυτή μέθοδος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των άτεκνων ζευγαριών, αφού μέσα σε διάστημα δέκα ετών, τα παιδιά του σωλήνα τριπλασιάστηκαν στη χώρα των Καγκουρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό στοιχείο βέβαια είναι ότι την ίδια στιγμή, οι κυήσεις πολλαπλών εμβρύων παρουσίασαν αισθητή μείωση, κάτι που, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οφείλεται στους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τέτοιου είδους εγκυμοσύνες τόσο για τις γυναίκες όσο και για τα έμβρυα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Υγιεινής και Κοινωνικής Πρόνοιας, το 2006 πραγματοποιήθηκαν 48.000 τεχνητές γονιμοποιήσεις, από τις οποίες γεννήθηκαν 9.291 μωρά, αριθμός τριπλάσιος από αυτόν του 1997. Επιπλέον, οι μισές από τις τεχνητές γονιμοποιήσεις που έγιναν το 2007 κατέληξαν στην εμφύτευση ενός μόνο εμβρύου στη μητέρα, ενώ πριν τέσσερα χρόνια μόνο το 25% των τεχνητών γονιμοποιήσεων αφορούσε μόνο ένα έμβρυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης