H πρώτη ελληνική παραγωγή video 360 είναι γεγονός! Το video που αναρτήθηκε το Σάββατο 26/4 το βράδυ στο YouTube έχει για θέμα μια απλή περιήγηση στους πρόποδες της Ακρόπολης, από την Διονυσίου Αεροπαγίτου έως το Μοναστηράκι. Τα σφαιρικά βίντεο (360videos) είναι η νέα κυρίαρχη τάση στον χώρο της καταγραφής εικόνας και συνδυάζονται όχι μόνο με οθόνες υπολογιστή, αλλά με κινητά τηλέφωνα και όλα τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR glasses).

Πώς δημιουργούνται; Σκεφτείτε μια σφαίρα στο κέντρο της οποίας είστε εσείς και παρακολουθείτε ένα video. Γυρίζετε το κεφάλι σας γύρω-γύρω και βλέπετε διαφορετικό τμήμα της σφαιρικής κινούμενης εικόνας. Πέρα από την εντυπωσιακή παρουσίαση και την καταγραφή οπτικού υλικού που καλύπτει πλήρως τον περιβάλλοντα χώρο, τα videos 360 προσφέρουν την ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης απεικόνισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα αυτή τάση για δημιουργία περιεχομένου video 360 έρχεται να εξυπηρετήσει την ανάγκη των ανθρώπων όχι για να δουν απλά ένα πανοραμικό video, αλλά για να συμμετέχουν – έστω και σε δεύτερο επίπεδο- στην εμπειρία που μεταφέρει. Η σφαιρική καταγραφή δίνει την αίσθηση της συμμετοχής στα δρώμενα και σε κάνει άμεσα κοινωνό της εμπειρίας, αφού δεν αφήνει τίποτε στον χώρο που να μην μπορείς να δεις.

Δείτε το βίντεο σε πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome που υποστηρίζει τη νέα τεχνολογία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης