Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ έπληξε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας και σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους προκάλεσε τον τραυματισμό αρκετών Παλαιστινίων που βρίσκονταν κοντά στα σημεία βομβαρδισμού.

Ο στρατός του Ισραήλ είπε ότι οι επιθέσεις είχαν ως στόχο δύο εργοστάσια κατασκευής όπλων και ένα κρυφό τούνελ που χρησιμοποιείται από λαθρέμπορους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη επίθεση εκτιμάται ότι αποτελεί αντίποινο στον πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς το νότιο Ισραήλ από τοποθεσία που ελέγχει η Χαμάς.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται μία μόλις ημέρα μετά, αφότου η Χαμάς και άλλες στρατιωτικές οργανώσεις με βάση τη Γάζα είπαν ότι θα σταματούσαν την εκτόξευση πυραύλων.

Ο Fathi Hammad, ο οποίος εκτελεί χρέη υπουργού Εσωτερικών της Χαμάς, δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός αποσκοπούσε στο να αποτρέψει πολεμικά αντίποινα από το Ισραήλ και να θέσει βάσεις για σταθερότητα στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά, επίσης, είπε ότι οι πύραυλοι θα συνεχίζουν να εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας σε περίπτωση οποιασδήποτε ισραηλινής επιδρομής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης