Κρίσιμο για τις εξαγωγές των ΗΠΑ χαρακτήρισε το ταξίδι του στην Ασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, ο οποίος στο εβδομαδιαίο διάγγελμα του ζήτησε από τους Αμερικανούς να δείξουν υπομονή όσον αφορά την πορεία της οικονομίας.

«Ακόμα και αν πάρει χρόνο, μπορώ να σας υποσχεθώ το εξής: κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και τα βήματα που κάνουμε μας βοηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται στον τομέα της οικονομίας μετά τη λήξη του διάρκειας 8 ημερών ταξιδιού του στην ασιατική ήπειρο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί πρόοδος στις σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα ενώ έστειλε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα όσον αφορά την κατασκευή πυρηνικών όπλων, «αλλιώς θα υποστούν τις συνέπειες».

«Πάνω απ’ όλα μίλησα με τους ηγέτες όλων των χωρών που επισκέφθηκα για το τι μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε την οικονομική ανάπτυξη και να επαναφέρουμε θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους μας» τόνισε στο μήνυμα του ο Obama.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 3 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συγκαλέσει ένα φόρουμ με τη συμμετοχή σημαντικών παραγόντων της αγοράς για να εξετάσουν την πρόοδο στον τομέα της οικονομίας, αποκλείοντας, όμως, την πιθανότητα ενός δεύτερου πακέτου στήριξης.

Διαβάστε επίσης;

Σε καθοδική πορεία η δημοτικότητα Obama

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης