Από τον Ηλιάδη Θεόδωρο (Καθηγητής Φυσικής ΑγωγήςΤrainer  της LesMills Hellas).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Les Mills Body Combat είναι ένα αερόβιο πρόγραμμα βασισμένο σε γνήσιες κινήσεις 9 πολεμικών σχολών : Karate , Tae Kwon Do , Πυγμαχία , Muay Thai, Capoeira , Kick Boxing, Kung Fu, Brazilian Jiu Jitsu, MMA ! Όλες οι κινήσεις γίνονται με γνώμονα την ασφάλεια του ασκούμενου ενώ παράλληλα εξυπηρετούν το αποτέλεσμα ! Μιλάμε άλλωστε για ένα group fitness πρόγραμμα .

Ένα πολύ βασικό συστατικό της επιτυχίας του προγράμματος είναι η μουσική. Η Les Mills χρησιμοποιεί τις τελευταίες επιτυχίες που παίζονται στα ραδιόφωνα ενώ πολλές φορές μας ταξιδεύει στο χρόνο χρησιμοποιώντας παλαιότερα πολύ αγαπημένα hits ! Τα κομμάτια προσαρμόζονται στις ανάγκες του προγράμματος, ένα πρόγραμμα γρήγορο, δυνατό αλλά και fun ! 

Κινητήριος δύναμη του Les Mills Body Combat είναι οι φανταστικοί instructor του ! Άρτια εκπαιδευμένοι, πρότυπα τεχνικής, με εκπληκτικό fitness level καθοδηγούν τον ασκούμενο μαεστρικά δίνοντας επιλογές.Από τον νέο εισελθόντα μέχρι κ τον πιο προχωρημένο!Όλοι κινούνται κ νιώθουν σαν πραγματικοί μαχητές!
Η “μάχη” διαρκεί 55 λεπτά κ τα οφέλη που αποκομεί ο ασκούμενος πολλαπλά ! Ποια είναι αυτά ; 
Το Les Mills Body Combat είναι ένα καθαρά αερόβιο πρόγραμμα . Μέσα στα 55 λεπτά ο ασκούμενος “καεί” τουλάχιστον 750 θερμίδες. Το συγκεκριμένο νούμερο μεγαλώνει και αγγίζει τις 1200 θερμίδες λόγω του after burn effect ! Για να γίνω πιο ακριβής,μετά το τέλος του προγράμματος ο οργανισμός καταναλώνει οξυγόνο προκειμένου να επιστρέψει στην κατάσταση ηρεμίας . Για να γίνει αυτό έχουμε ενεργοποίηση μεταβολισμού κάτι το οποίο απαιτεί ενέργεια, άρα θερμίδες. Έχει αποδειχτεί ότι όσο πιο έντονη είναι η άσκηση τόσο περισσότερο οξυγόνο καταναλώνεται μετά. Και το Body Combat είναι μια πολύ έντονη προπόνηση !! 
Ένα ακόμα μυστικό είναι η χρήση των γρήγορων μυικών ινών . Η εκτέλεση εκρηκτικών κινήσεων προκαλεί την άμεση ενεργοποίηση τους ! Και έχει αποδειχτεί ότι οι γρήγορες μυικές ίνες είναι αυτές που αλλάζουν γρηγορότερα μεταμορφώνοντας το σώμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ! 

Ποιες είναι οι μυικές ομάδες που προκαλεί το Body Combat ; Για αρχή η κοιλιακή χώρα η οποία δουλεύει υπερωρίες ! Σε κάθε class εκτελούνται περίπου 1500 ροκανίσματα χωρίς ουσιαστικά να κανείς ούτε 1!Πως ; Πίσω από κάθε γροθιά , λάκτισμα , γόνατο κρύβεται ένα ροκάνισμα ! Από κοντά ακολουθούν  οι μύες της πλάτης και της ωμικής ζώνης . Οι συγκεκριμένες μυικές ομάδες δουλεύουν με εκρηκτικές κινήσεις κάνοντας τις γρήγορες μυικές ίνες εργαλείο τους ! Ξέχασα κάτι ; Τα πόδια ! Άπειρα λακτίσματα, lunge
s κ squat κάνουν τα πόδια να παρακαλούν για διάλειμμα! Πραγματικά μια ολοκληρωμένη προπόνηση ! 

Ο συνδυασμός λοιπόν της έντονης προπόνησης , η φύση των ασκήσεων, η ενεργοποίηση των γρήγορων μυικών ινών και το after burn effect οδηγούν το σώμα σε άμεση λιποδιάλυση και πρωτεινοσύνθεση! Τι σημαίνει αυτό ; Γραμμωμένο σώμα με “σφιχτούς” και όμορφα ανεπτυγμένους μύες !
Φυσικά κάνοντας Body Combat το fitness level του ασκούμενου ανεβαίνει κατακόρυφα κάτι το οποίο μεταφράζεται σε βελτίωση βιοτικού επιπέδου και πρόληψη ασθενειών !

Συνοψίζοντας, το Les Mills Body Combat είναι ένα έντονο και συναρπαστικό πρόγραμμα πολεμικών τεχνών μέσω του οποίου ο ασκούμενος απελευθερώνεται, εκτονώνεται κ διασκεδάζει ενώ παράλληλα χτίζει όμορφο εσωτερικά κ εξωτερικά σώμα ! 

Δοκίμασε το! Θα το βρεις σε επιλεγμένα γυμναστήρια…

Διαβάστε περισσότερα στο lesmills.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης