Την πρόθεση να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις τους εξέφρασαν ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέντ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ιράν.

Την ώρα που οι έξι μεγάλες δυνάμεις είχαν συνάντηση στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την άρνηση του Ιράν στην προσφορά της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ΙΑΕΑ, για τον εμπλουτισμό του ιρανικού ουρανίου στο εξωτερικό, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σχεδίαζε τη σύσφιξη των τουρκο-ιρανικών σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ιράν και η Τουρκία θα μπορούσαν να γίνουν, ο ένας για τον άλλο, ο πρώτος του εμπορικός εταίρος, και αν σε αυτή την εμπορική σχέση γίνει καλή διαχείριση, τότε θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του καθενός», ανέφερε ο Αχμαντινετζάντ στον Τούρκο υπουργό κατά τη συνάντησή τους στην Ταυρίδα, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.

«Οι Ιρανοί μας εμπιστεύονται… αλλά υπάρχει μια ισχυρή αντίθεση στο εσωτερικό του Ιράν. Λένε ότι δεν είναι η Τουρκία που είναι το πρόβλημα, αλλά το γεγονός ότι θα πρέπει να εξάγουμε το ουράνιο στο εξωτερικό», δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

«Κατά τη δική μας άποψη, η πόρτα παραμένει ανοιχτή», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης