Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί θέλει να μετονομάσει το κόμμα του UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) σε «Ρεπουμπλικάνοι», μάλλον ως μια υπολογισμένη κίνηση για να εδραιώσει την πολιτική του επιστροφή, παρά ως φόρο τιμής στο ομώνυμο κόμμα των συντηρητικών των ΗΠΑ.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος έχασε την προεδρία το 2012 από τον Φρανσουά Ολάντ, επέστρεψε στο προσκήνιο πέρυσι και επιδιώκει το χρίσμα του κόμματός του προκειμένου να διεκδικήσει την γαλλική προεδρία στις εκλογές του 2017. Ανέλαβε την προεδρία του UMP τον περασμένο Νοέμβριο και υποσχέθηκε να βοηθήσει το κόμμα να βάλει τέλος στις εσωτερικές διαμάχες και να αντιταχθεί στην ανάδυση της γαλλικής ακροδεξιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που οποιαδήποτε αλλαγή ονομασίας πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του Κόμματος στις 30 Μαΐου, πηγές προσκείμενες στον Σαρκοζί επιβεβαίωσαν στο Ρόιτερς την προτίμησή του για τον τίτλο «Οι Ρεπουμπλικάνοι», σε μία αναφορά στην Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία, η οποία ιδρύθηκε πριν από 58 χρόνια.

«Για εμένα η εποχή των ακρωνυμίων έχει τελειώσει», δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο Σαρκοζί στην εβδομαδιαία εφημερίδα Journal Du Dimanche για το κόμμα του, το όνομα του οποίου, UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα), προήλθε το 2002 από μια συγχώνευση του παλαιού RPR (Συναγερμός για την Δημοκρατία) με άλλα μικρότερα κόμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης