Στις πρώτες λέξεις του βιογραφικού του σημειώματος, ο Nicola Piovani αναφέρει ότι υπήρξε μαθητής του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Μάνου Χατζιδάκι. Είναι φανερό, πως οι δεσμοί του με την Ελλάδα έχουν μια ισχυρή πνευματική αναφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Nicola Piovani, πιανίστας, συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας ξεκίνησε την καριέρα του ως συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής με το N.P, il segreto, του Silvano Agosti και με το In the name of the Father του Marco Bellocchio.

Aπό τότε και έως σήμερα ο Nicola Piovani έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Ιταλούς –και όχι μόνο- σκηνοθέτες του κινηματογράφου και του θεάτρου, μεταξύ των οποίων οι: Monicelli, Moretti, Giuseppe Tornatore, Bertolucci, the Taviani brothers, Fellini, Ben Von Verbong, Bernard Favre, Dusan Makavejes, George Sluizer, Bigas Luna, Jos Stelling, & John Irvin.

Η μουσική του για τη ταινία του Roberto Benigni La Vita é bella απέσπασε το 1999  Όσκαρ καλύτερης μουσικής καταξιώνοντάς τον σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 22ο Φεστιβάλ Υμηττού υποδέχεται το Nicola Piovani σε μια μοναδική συναυλία στο θέατρο Βράχων όπου μετά από πολλά χρόνια ο Ιταλός συνθέτης θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τη μουσική του στο ελληνικό κοινό, στην ευέλικτη φόρμα ενός κουιντέτου που αποτελείται από εξαιρετικούς σολίστες.

Στη συναυλία αυτή, ο Χρήστος Θηβαίος θα τραγουδήσει για πρώτη φορά ζωντανά υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.

Τετάρτη, 17/09, 9:00μ.μ.

Nicola Piovani
πιάνο
Marina Cesari
Σαξόφωνο, κλαρινέτο
Pasquale Filastò
βιολοντσέλλο, κιθάρα
Gianluca Pallocca
Κοντραμπάσο, κρουστά, φυσαρμόνικα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης