Συνέντευξη στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Αγωνίζεται με τον αριθμό 10 στην πλάτη και όχι τυχαία αφού είναι το «10 το καλό» για την ομάδα της. Είναι 22 ετών παίζει στη Β’ Εθνική κατηγορία βόλεϊ γυναικών με την Ένωση Ιλίου και είναι από τις παίκτριες που ξεχωρίζουν από το εν λόγω πρωτάθλημα.

Μία αθλήτρια βόλεϊ για να φτάσει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο οφείλει να δουλεύει σκληρά,να έχει επιμονή και πειθαρχία…Ο λόγος για την Ματίνα Πανοπούλου, η οποία με τις εξαιρετικές της εμφανίσεις έχει καταφέρει να στρέψει πάνω της τα βλέμματα και το όνομά της έχει αρχίσει να φιγουράρει ολοένα και περισσότερο στα μεταγραφικά «κιτάπια» ομάδων από τις δύο μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού βόλεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή της στο zougla.gr η ταλαντούχα κεντρικός δήλωσε έτοιμη για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα της, εκφράζοντας την πεποιθησή της ότι έχει έρθει η ώρα για να πάρει μία μεταγραφή σε ανώτερο πρωτάθλημα. Πάντως επισημαίνει ότι στόχος της είναι να βελτιώνεται συνεχώς, ενώ εξομολογείται ότι μεγάλο της όνειρο είναι κάποια στιγμή να αγωνιστεί στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, ήτοι την Α1.

Αναλυτικά η συνέντευξή της:

-Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το βόλεϊ;

«Ξεκίνησα να παίζω βολεϊ στην ηλικία των 15 ετών. Ήταν ένα άθλημα το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ κι έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο μ’ αυτό».

-Ποια πιστεύεις ότι είναι τα εχέγγυα που πρέπει να έχει μία αθλήτρια του βόλεϊ προκειμένου να φτάσει σε τοπ επίπεδο;

«Θεωρώ πως μια αθλήτρια βόλεϊ προκειμένου να φτάσει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο οφείλει να δουλεύει σκληρά, να έχει επιμονή και πειθαρχία. Το άθλημα μας ειναι ομαδικό και οφείλεις να είσαι συνεργάσιμος και να προσπαθείς για το καλό της ομάδας χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν πρέπει να επιδιώκεις την ατομική εξέλιξη».

-Είσαι μία από τις παίκτριες που ξεχωρίζουν στην κατηγορία, όπου αγωνίζεσαι. Αισθάνεσαι έτοιμη για να κάνεις το παραπάνω βήμα στην καριέρα σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αισθάνομαι έτοιμη για να κάνω το παραπάνω βήμα. Είναι κάτι που το θέλω πολύ. Νιώθω πως ηλικιακά αλλά και λόγω δυνατοτήτων είμαι σε μια καλή χρονική στιγμή ώστε να προχωρήσω».

-Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τις ομάδες να στραφούν σε νέες παίκτριες από μικρές κατηγορίες που έχουν ταλέντο. Το γεγονός ότι οι ομάδες της Α1 παρακολουθούν επισταμένως παίκτριες από τις μικρότερες κατηγορίες αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για κορίτσια σαν κι εσένα, ώστε να δουλέψετε και να διεκδικήσετε μία καλή μεταγραφή;

«Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα ώστε οι ομάδες να στραφούν σε ταλαντούχες παίκτριες από πιο μικρές κατηγορίες.Το γεγονός αυτό σίγουρα αποτελεί κίνητρο για να δουλεύουμε πολύ και να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε μια καλύτερη μεταγραφή».


-Τα όνειρά σου σε ό,τι αφορά το βόλεϊ ποια είναι;

«Αρχικα στόχος μου ειναι να βελτιώνομαι συνεχώς. Όσον αφορά τα όνειρα μου σχετικά με το βολεϊ είναι βέβαια να καταφέρω κάποια στιγμή να παίξω στην Α1 κατηγορία γυναικών».

-Ποια γνωστή βολεϊμπολίστρια έχεις ως πρότυπο και θα ήθελες να της μοιάσεις;

«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη αθλήτρια ως πρότυπο για να πω πως θέλω να της μοιάσω. Μου αρέσουν χαρακτηριστικά από διάφορες ταλαντούχες παίκτριες. Μία από τις Ελληνίδες παίκτριες που θαυμάζω είναι η κεντρικός, Βασιλική Νικούλη».

Προσπαθείς να παρατηρήσεις κινήσεις από παίκτριες που αγωνίζονται στην Α1 και τις οποίες θαυμάζεις ώστε να τις εφαρμόσεις και εσύ και να βελτιωθείς σε τομείς που ενδεχομένως υστερείς;

«Παρακολουθώ αγώνες βόλεϊ της Α1 κατηγορίας γυναικών και το στοιχείο που δίνω μεγάλη προσοχή και θέλω να βελτιώσω είναι το σέρβις, καθώς ένα καλό σέρβις δυσκολεύει την υποδοχή της αντίπαλης ομάδας και συνεπώς χαλάει την επίθεση της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης