Όσο και αν ακούγεται απίστευτο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι Παριζιάνες απαγορεύεται να φορούν παντελόνια.

Αυτό προέκυψε λίγες μέρες πριν, στο Παρίσι ψάχνοντας κάποιους νόμους διαπίστωσαν ότι ένα σχετικό διάταγμα που υπάρχει εδώ και χρόνια, είναι ακόμη τεχνικώς σε ισχύ, κάνοντας την Πόλη του Φωτός να μοιάζει ακόμα μια πιο σκληροπυρηνική και από το Σουδάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο κανόνας που απαγορεύει στις γυναίκες να έχουν στην ντουλάπα τους παντελόνια μιας και θεωρούσαν το παντελόνι καθαρά ανδρικό ένδυμα. Εισήχθη για πρώτη φορά το 1800 από τους επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού , αν και έχουν κάνει επανειλημμένες προσπάθειες για την κατάργηση του.

Το 1800 λοιπό ο κανόνας ορίζει πως αν κάποια γυναίκα επιθυμεί να φορέσει παντελόνι πρέπει να πάρει άδεια από τον αστυνομικό.

Το 1892 ήταν λιγότερο αυστηρός χάρη σε μια τροπολογία η οποία έλεγε ότι παντελόνι επιτρέπεται να φορούν όσες ανεβαίνουν σε άλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, το 1909, το διάταγμα αυτό αποδυναμώθηκε περαιτέρω όταν μια πρόσθετη ρήτρα προστέθηκε για να επιτρέψει στις γυναίκες στο παντελόνι, υπό την προϋπόθεση ότι οδηγούσαν ποδήλατο.

Το 1969, σε ένα παγκόσμιο κίνημα για την ισότητα των φύλων, το Συμβούλιο ζήτησε από τον αρχηγό της αστυνομίας της να αλλάξει τον εν λόγω κανόνα.

Η απάντησή του ήταν: “Είναι συνετό να αλλάξουν κάποια σημεία του νόμου σε ότι αφορα μόνο την μόδα».

Η τελευταία προσπάθεια για την άρση του απαρχαιωμένου κανόνα ήταν το 2003, όταν ένας συνεργάτης του Νicola Sarkozy απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό της ισότητας των φύλων. Η απάντηση του υπουργού ήταν: “αχρηστία είναι μερικές φορές πιο αποτελεσματική από ό, τι η (κρατική) παρέμβαση για την προσαρμογή της νομοθεσίας για την αλλαγή των εθίμων».

Ο Evelyne Pisier, καθηγητής δικαίου του οποίου το βιβλίο Le Droit des Femmes (Τα Δικαιώματα των Γυναικών), έφερε στο φως την περίεργη απόφαση αναφέρει, ότι το παντελόνι είναι υποχρεωτικό για την γυναίκα αστυνομικό, με αυτό τον τρόπο «σπάει», τον εν λόγω κανόνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης