Πολύ προσεχτικοί θα πρέπει να είναι από εδώ και στο εξής, οι ιδιοκτήτες σκύλων στην ισραηλινή πόλη Πέτα Τίκβα. Οι αρχές σκέφτηκαν έναν πρωτοποριακό τρόπο για να εντοπίζουν τους «παραβάτες» και να τους τιμωρούν παραδειγματικά.

Έφτιαξαν μία βάση δεδομένων με το DNA των σκυλιών της γειτονιάς, το οποίο λαμβάνουν από τα περιττώματα των τετράποδων ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούν να φτάνουν στους ιδιοκτήτες και να επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα. Αντίθετα, θα επιβραβεύονται όσοι φροντίζουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικίδιών τους και να κρατάνε την πόλη καθαρή.

Μέχρι στιγμής, οι ιδιοκτήτες ζώων αντιδρούν θετικά στη 6μηνη δοκιμαστική περίοδο, όπως λέει η πρόεδρος του συλλόγου κτηνιάτρων, Τίκα Μπάρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πέτα Τίκβα, δεν είναι η μόνη πόλη που παίρνει μέτρα σχετικά με τα περιττώματα των ζώων. Στη Μ. Βρετανία, κάποια δημοτικά συμβούλια έχουν επιστρατεύσει τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπίζουν τους παραβάτες ή μυστικούς αστυνομικούς. Σε άλλες περιπτώσεις, μοιράζονται δωρεάν ειδικές σακούλες, ώστε να ενθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες ζώων να μαζεύουν τις «βρωμιές» των κατοικίδιών τους. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης