Η απόφαση της Αngelina Jolie να προχωρήσει στην αφαίρεση των ωοθηκών της και των σαλπίγγων, στο φόβο μελλοντικής εμφάνισης καρκίνου, λόγω του ότι η οικογένεια της έχει ιστορικό, σόκαρε και δίχασε τον κόσμο. Η δημοφιλής ηθοποιός μέσα από ένα κείμενο της που κάνει το γύρο όλων των διεθνών ΜΜΕ, εξήγησε ακριβώς τους λόγους που το έκανε αυτό:

Διαβάστε το κείμενο της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν από δύο χρόνια έγραψα για την απόφασή μου να προχωρήσω σε προληπτική διπλή μαστεκτομή. Ένα απλό αιματολογικό τεστ αποκάλυψε πως είμαι φορέας του μεταλλαγμένου γονιδίου BRCA1 gene. Αυτό μου έδινε ένα ρίσκο 87% να νοσήσω από καρκίνο στο στήθος και 50% για καρκίνο στις ωοθήκες. Έχω χάσει τη μητέρα μου, τη γιαγιά και τη θεία μου από καρκίνο.

Ήθελα οι άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο κίνδυνο να μάθουν τι επιλογές έχουν. Υποσχέθηκα να μοιραστώ όποια πληροφορία μπορεί να είναι για όλες μας χρήσιμη, καθώς και τα δεδομένα της επόμενης προληπτικής επέμβασης που θα έκανα, της αφαίρεσης των ωοθηκών και των σαλπίγγων μου.

Το σχεδίαζα εδώ και καιρό. Είναι μια λιγότερο περίπλοκη επέμβαση από τη μαστεκτομή, αλλά τα επακόλουθα είναι πιο σοβαρά. Η γυναίκα μπαίνει σε μια βεβιασμένη κλιμακτήριο. Έτσι, προετοιμαζόμουν τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, συζητώντας τις επιλογές μου με τους γιατρούς, ερευνώντας εναλλακτικές θεραπείες και χαρτογραφώντας τις ορμόνες μου. Ένιωθα πως είχα ακόμα μήνες μπροστά μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι που πριν από δύο εβδομάδες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από το γιατρό μου, όταν πήρε τις νέες αιματολογικές μου εξετάσεις. «Το CA-125 είναι φυσιολογικό» είπε. Εξέπνευσα με ανακούφιση. Το συγκεκριμένο τεστ μετρά την ποσότητα της πρωτεΐνης CA-125 στο αίμα και χρησιμοποιείται για να εντοπίζει τον καρκίνο των ωοθηκών. Το κάνω κάθε χρόνο, γιατί έχω οικογενειακό ιστορικό.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης