Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες αναβλήθηκε το παιχνίδι του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, ανάμεσα στο Αιγάλεω και τον Ολυμπιακό Βόλου, το οποίο είχε οριστεί να διεξαχθεί στο γήπεδο της Ηλιούπολης.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, επικαλούμενοι τον ιό Η1Ν1 και προσκομίζοντας δικαιολογητικά ασθενείας στο Υπουργείο Υγείας για 8 παίκτες δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος είχε ανακοινώσει από χθες ότι θα βρεθεί στο γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε: «Αρχικά, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδος απόψε. Όσον αφορά στο σημερινό ματς με το Αιγάλεω… γιατί να μη γίνει; Επειδή έστειλε ένα έγγραφο η Ηλιούπολη που λέει ότι δεν θα ανοίξει το γήπεδο; Καλά έκανε και το έστειλε.
Εδώ είμαστε, όμως, και το γήπεδο είναι ανοιχτό για να γίνει κανονικά. Η δική μας ομάδα ήταν εδώ δύο ώρες πριν το παιχνίδι, γιατί ξέραμε τι θα γίνει.

Δεν ξέρω πώς σκέφτονται τα αδέρφια Μητρόπουλοι. Τον αγωνιστικό χώρο τον βλέπετε ότι είναι καλύτερος ακόμα και από το ΟΑΚΑ. Το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία διαφορά από την πολιτική ζωή. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Το Αιγάλεω λέει ότι έχει πολλούς άρρωστους παίκτες. Καλά κάνει και δικαίωμά του να το λέει. Αλλά γι’ αυτό οι ομάδες έχουν 40 ποδοσφαιριστές, για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες. Για παράδειγμα, το Μαρούσι πριν λίγες μέρες πήγε να αγωνιστεί με τέσσερις παίκτες, γιατί η FIBA έκανε δεκτή την αίτησή του. Η Καλαμάτα, δηλαδή, γιατί αγωνίστηκε τη Δευτέρα με τον Εθνικό, παρόλο που είχε πολλούς ποδοσφαιριστές άρρωστους; Η ΕΠΟ είπε πως δεν προβλέπεται να αναβληθεί το ματς για αρρώστους…».

Λίγο αργότερα, ο Βίκτορας Μητρόπουλος απάντησε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό πως: «Οι δημόσιες αρχές απαγορεύουν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Έχουμε οχτώ ποδοσφαιριστές που έχουν προσβληθεί από τον ιο της γρίπης και άλλους 14 με τα συμπτώματα και περιμένουμε τις εξετάσεις τους. Αν κατεβάσω την ομάδα στο γήπεδο, πέραν ότι κινδυνεύει η υγεία τους, αποτελεί και ποινικό αδίκημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλάμε για πανδημία και όλος ο κόσμος το ξέρει. Αυτήν τη στιγμή είναι βεβαιωμένο από το ινστιτούτο που κάνει τις επίσημες αναλύσεις του αίματος και υπάρχουν βεβαιώσεις ότι οκτώ άτομα έχουν τον ιο της γρίπης. Πήραμε μια απάντηση από το Υπουργείο Υγείας, ότι, όσον αφορά στους οκτώ παίκτες, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να έχουν συλλογικές δραστηριότητες, ενώ οι 14 που έχουν τα συμπτώματα του ιου, επίσης, απαγορεύονται να έχουν συλλογικές δραστηριότητες και να πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους. Αυτά τα έγγραφα τα πήγαμε στην ΕΠΑΕ και, έπειτα, τα πήγαμε στους Δήμους Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, οι οποίοι δεν δέχθηκαν να ανοίξουν τα γήπεδα».

Πλέον, η τύχη του αγώνα θα αποφασιστεί στον αθλητικό δικαστή, με το Αιγάλεω να παρουσιάζεται στην Πειθαρχική Επιτροπή, για να δώσει εξηγήσεις…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης