Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Η σύνοδος ολομέλειας του ΕΚ στις Βρυξέλλες ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις στις 24 Μαρτίου και τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μουσείο Μπαρντό στην Τυνησία στις 18 Μαρτίου. Ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κοινοβουλίου προς τις οικογένειες των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάρτιν Σουλτς σημείωσε ότι μεταξύ των 150 θυμάτων είναι και το εξαμελές πλήρωμα του αεροπλάνου, καθώς και δεκαέξι μαθητές που επέστρεφαν στην πόλη τους Haltern, στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μετά από ένα ταξίδι ανταλλαγής μαθητών στην Ισπανία. Ολόκληρη η πόλη θρηνεί, δήλωσε ο κ. Σουλτς.

Εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήρια του ΕΚ στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 18ης Μαρτίου στο Μουσείο Μπαρντό στην Τυνησία. Οι επιθέσεις αυτές μαρτυρούν την άνοδο του φανατικού φονταμενταλισμού, υπογράμμισε ο κ. Σουλτς.

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεδρίαση παρατάθηκε μέχρι τις 11μμ ώρα Βελγίου.

Οι δηλώσεις της Επιτροπής για την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας αναβλήθηκαν και αντικαταστάθηκαν από τις δηλώσεις της Ύπατης εκπροσώπου για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι στις 7μμ ώρα Βελγίου, σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία. Μετά τις δηλώσεις της κ. Μογκερίνι θα ακολουθήσει ένας γύρος ομιλητών από τις πολιτικές ομάδες.

Ένα ψήφισμα για τη διεθνή ημέρα των Ρομά και την αναγνώριση της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ρομά κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου θα τεθεί σε ψηφοφορία κατά τη σύνοδο του Απριλίου.

Με πληροφορίες από europarltv.europa.eu

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης