Στα ύψη βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο στη Νέα Δημοκρατία, μετά τις χθεσινές δημοσκοπήσεις, οι οποίες για πρώτη φορά εδώ και 8 χρόνια, δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ με διαφορά δύο και πλέον μονάδων.

«Το καμπανάκι» κρούει, με δηλώσεις του, ο πρώην Γεν. Γραμματέας της ΝΔ και υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι η χειρότερη κρίση της τελευταίας πενταετίας» δηλώνει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος από τον Real FM, ενώ αιχμές αφήνει ακόμη και ο Μιχάλης Λιάπης, λέγοντας ότι «οι δημοσκοπήσεις ήταν η φωτογραφία μίας κακής στιγμής».

«Κάποιοι πρέπει πάψουν να ζουν στην κοσμάρα τους και να υπάρξουν πρωτοβουλίες», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου, ένας από τους 7 της λεγόμενης «ομάδας Βουλγαράκη».

Ο Αναστάσης Παπαληγούρας βγαίνοντας από την συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση: «δεν σχολιάζω» είπε μονολεκτικά, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μετά την υπουργοποίησή του, ορισμένοι  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι κυριολεκτικά εξαγριωμένοι με την τοποθέτησή του, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είπαν Καραμανλής – Τραγάκης

Το ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον Γεν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη, κλείστηκε αργά χθες το βράδυ, μετά την δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων.

Κατά την συνάντηση σχεδιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, αλλά και ο αποτελεσματικότερος χειρισμός των «ανταρτών» βουλευτών.

Πρωτοβουλία Καραμανλή

«Τα κάστανα από την φωτιά» ανέλαβε να βγάλει ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής. Ο σχεδιασμός που αποφασίστηκε, περιλαμβάνει περιοδείες και επισκέψεις σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και συναντήσεις με βουλευτές.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός σύντομα θα παραθέσει το αναμενόμενο δείπνο προς τους βουλευτές του 3ου θερινού Τμήματος της Βουλής. Προσκεκλημένοι θα είναι φυσικά όλοι, ακόμη και όσοι είχαν δηλώσει «κώλυμα» στο προηγούμενο γεύμα, όπως ο βουλευτής Αρκαδίας και «αντάρτης» της ΝΔ, Πέτρος Τατούλης, ή ο Βύρων Πολύδωρας. Άγνωστο παραμένει αν θα προσκληθεί και ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος κάνοντας αιχμηρές δηλώσεις, δεν είχε παραβρεθεί στο προηγούμενο γεύμα που είχε παρατεθεί στους βουλευτές του 1ου και 2ου Θερινού Τμήματος.

Κλίμα ανασχηματισμού

Χαρακτηριστικό είναι ότι, κατά την συνάντηση, ο Γιάννης Τραγάκης μετέφερε στον Πρωθυπουργό το κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα, περί ανάγκης άμεσου μετασχηματισμού.

Στο ίδιο αυτό κλίμα κινούνται και οι αιχμηρές δηλώσεις του νομάρχη Θεσσαλονίκης Πανίκα Ψωμιάδη: «ο ανασχηματισμός έπρεπε να είχε γίνει για να πάψουν οι διάφοροι γόητες της ΝΔ να υπονομεύουν…», είπε με νόημα.

Το κακό κλίμα ενέτεινε και μία αινιγματική συνάντηση: αυτή του Πέτρου Τατούλη με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη. Αν και επισήμως, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, συζήτησαν θέματα «θεσμοθέτησης και ενσωμάτωσης της Κοινοτικής οδηγίας για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια δεδομένα», η ασυνήθιστη αυτή συνάντηση έχει προκαλέσει σχόλια και συζητήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης