Ένα μυστικό κρησφύγετο των ναζί εκτιμούν ότι έχουν ανακαλύψει επιστήμονες στη ζούγκλα της Αργεντινής. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι το κρησφύγετο χτίστηκε για προληπτικούς λόγους προκειμένου να στεγάσει ναζί αξιωματικούς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ήττας τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες μαζί μα αρχαιολόγους του μουσείου «Andrés Guacurarí», βρέθηκαν μπροστά από τα συντρίμμια ενός κτίσματος που αποτελείται μεταξύ άλλων από τρία ξεχωριστά πέτρινα κτίσματα: το πρώτο αποτελεί χώρο που δημιουργήθηκε για κατοίκηση το δεύτερο είναι μια αποθήκη και το τρίτο εκτιμάται ότι αποτελούσε έναν χώρο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όλο οικοδόμημα βρέθηκε στο απομακρυσμένο πάρκο Teyú Cuaré νοτιοανατολικά της περιοχής Misiones, στα σύνορα με την Παραγουάη.

Περικλείεται δε από τείχη με ενώ το μέρος όπου χτίστηκε θεωρείται στρατηγικής σημασίας, αφού η πρόσβαση στην Παραγουάη ήταν φαινομενικά αρκετά εύκολη.

Εντός το κρησφύγετου βρέθηκαν πολλά αντικείμενα, μεταξύ άλλων γερμανικά νομίσματα της περιόδου 1938-1944 και πορσελάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης