Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιώντας ότι φλερτάρει με το πιστωτικό γεγονός, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ταμειακό πανικό της κυβέρνησης την ώρα που οξύνονται οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η χώρα βιώνει επί εβδομάδας το “μαρτύριο του σταγονόμετρου” περιμένοντας τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι ενώ τα αποθεματικά των ταμείων γίνονται “είδος λείας” στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση συγκυριακά και πρόχειρα ορισμένα θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι παρατηρείται κανιβαλισμός χωρίς προοπτική μεταξύ ρέπος και της κάλυψης των εκδόσεων των εντόκων γραμματίων αλλά και σε θέματα με τις κοινοτικές επιδοτήσεις με τους αγρότες. Συμπλήρωσε ότι πλέον προκύπτει η ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχασε μέσα από τα χέρια της 11 δισ. ευρώ τα οποία και πήρε υπό τον έλεγχό του το EFSF.

Διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τόσο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, όσο και αυτό για τις 100 δόσεις και την διάταξη για τους πλειστηριασμούς, διασαφηνίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να τις «ξεψηφίσουμε αν έρθει η κυβέρνηση κάποια στιγμή υπό την πίεση των εταίρων να ξεψηφίσει τις διατάξεις αυτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης