Σε μαύρο καταδίκασε η Digea δεκάδες χωριά του Νομού Ιωαννίνων. Οι κάτοικοι, από την ημέρα που έγινε η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα, ζουν ημέρες προ ανακάλυψης της τηλεόρασης.

Αν και το πρώτο διάστημα έδειξαν υπομονή και κατανόηση, πλέον είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι καθώς δεν βλέπουν καμία λύση στον ορίζοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λύση όμως δεν βλέπουν και οι δήμαρχοι οι οποίοι γίνονται αποδέκτες των παραπόνων αλλά είναι αδύνατο να εξασφαλίσουν οποιαδήποτε απάντηση από την εταιρεία που διαχειρίζεται το ψηφιακό σήμα.

Η κατάσταση όπως σημειώνουν πολλοί αυτοδιοικητικοί είναι απελπιστική. «Κάθε μέρα μας τηλεφωνούν κάτοικοι έχοντας απόλυτο δίκιο και εμείς δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πρόβλημα εξ αρχής είχε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων καθώς εκεί το ψηφιακό σήμα δεν έφτασε ποτέ. Όπως όμως εξελίσσονται τα πράγματα ίσως εκεί οι κάτοικοι να είναι… τυχεροί καθώς καλύπτονται από το αναλογικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δεκάδες χωριά του Μετσόβου και του Ζαγορίου, οι οθόνες είναι μαύρες, οι τηλεοράσεις νεκρές και οι κάτοικοι αγανακτισμένοι. «Εμείς, αυτούς τους μήνες του χειμώνα μόνο την τηλεόραση είχαμε συντροφιά για να περνούν τα βράδια μας… Τώρα τίποτα», αναφέρουν κάτοικοι στο Τσεπέλοβο.

Σε κάποια χωριά οι εικόνες θυμίζουν την δεκαετία του εβδομήντα. Τότε που όλοι συγκεντρώνονταν στο καφενείο, το οποίο διέθετε τη μία και μοναδική τηλεόραση στο χωριό, για να δουν ειδήσεις, κάποιο σήριαλ ή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και τώρα… Συγκεντρώνονται στα καφενεία που έχουν δορυφορικές συνδέσεις για να έχουν έτσι και κάποια επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Είμαστε αγανακτισμένοι.. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας καυτηριάζοντας την στάση της digea η οποία δεν δείχνει να νοιάζεται καθόλου για τα προβλήματα που άφησε πίσω της.

Μάλιστα ανέφερε ότι η επικοινωνία με κάποιον αρμόδιο ώστε να υπάρξει και μία συγκεκριμένη απάντηση είναι αδύνατη. «Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας. Από δω και στο εξής θα κινηθούμε νομικά».

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στα χωριά του Ζαγορίου. Εκεί οι κάτοικοι είναι λιγοστοί. Ηλικιωμένοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Η τηλεόραση ήταν η μοναδική τους παρέα. Εδώ και μήνες καταδικάστηκαν στο μαύρο.

Το θέμα απασχόλησε επί μακρόν το Δήμο Ζαγορίου καθώς, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες συνεχώς αυξάνουν.

«Έχουν δίκιο οι κάτοικοι και εμείς είμαστε σε δύσκολη θέση γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», τόνισε ο κ. Σπύρου, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Δήμος σκέφτεται να προχωρήσει ακόμη και στο κλείσιμο του κέντρου εκπομπής στους Ασπραγγέλους και παράλληλα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Πολίτες δύο κατηγοριών λοιπόν… Και καταδικασμένοι, στην εποχή των υψηλών τεχνολογιών, να μένουν χωρίς τηλεόραση οι κάτοικοι των ορεινών χωριών. Εκεί άλλωστε δεν υπάρχουν για κανέναν διαφημιστικά έσοδα προκειμένου να ενδιαφερθεί.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης