Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε πως η νέα γενιά του δημοφιλούς SUV μοντέλου της, θα είναι διαθέσιμη και σε επταθέσια έκδοση, με την παραγωγή να ξεκινά στα τέλη του 2016.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα κατασκευάζεται αρχικά στο εργοστάσιο της VW, στην Puebla του Μεξικό, με τον όμιλο να επενδύει περίπου 1 δις δολάρια, για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Το λανσάρισμα του επταθέσιου Tiguan έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2017 και καθημερινά θα παράγονται 500 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, θα πωλείται στις ΗΠΑ και σε ορισμένες ακόμα αγορές, αλλά όχι στην Ευρώπη. Λογικά, στη Γηραιά Ήπειρο θα έρθει λίγο αργότερα, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Tiguan βρίσκεται στη διαδικασία της εξέλιξης και θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο.

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, έχει τις ίδιες διαστάσεις με το τωρινό μοντέλο, με την επταθέσια έκδοση να διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για την τρίτη σειρά καθισμάτων.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης