Υπέρμαχος της χορήγησης του ποσού των 7 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας εμφανίστηκε ο επίτροπος Επικρατείας, Μιχάλης Ζύμης κατά τη συζήτηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο της νομιμότητας η μη του επίμαχου κονδυλίου.

Η μείζονα επταμελής σύνθεση του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου υπό τον πρόεδρο της Νίκο Αγγελάρα επιφυλάχτηκε να αποφανθεί για το συγκεκριμένο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο είχε κρίνει παράνομο το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» στους Αμπελοκήπους.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχαν κρίνει ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός άσκησε έφεση επί της απόφασης που δεν ενέκρινε το κονδύλι την αναβάθμιση του γηπέδου. Στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε διαβιβαστεί για προέλεγχο η σύμβαση χορήγησης των 7 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης