Η Μπαρτσελόνα δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το χθεσινό «δώρο» της Αθλέτικ Μπιλμπάο και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαν Μαμές» επέστρεψε στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Οι «μπλαουγκράνα» συνέτριψαν την Κυριακή με 6-1 τη Ράγιο Βαγιεκάνο και ύστερα από τέσσερις μήνες φιγουράρουν στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι κρίθηκε, ουσιαστικά, από τα δύο γκολ των «μπλαουγκράνα» στις αρχές κάθε ημιχρόνου, δηλαδή του Λουίς Σουάρες στο 6ο λεπτό και του Χεράρδ Πικέ στο 49ο.

Έκτοτε η αναμέτρηση μετατράπηκε σε προσωπικό σόου του Λιονέλ Μέσι, που έκανε χατ τρικ σε 12 λεπτά απέναντι στον συμπατριώτη του τερματοφύλακα της Ράγιο Κρίστιαν Άλβαρες, με τον «ψύλλο» να φτάνει στα 30 γκολ για φέτος (όσα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο) και συνολικά στα 272 στο ισπανικό πρωτάθλημα!

Να σημειωθεί πάντως ότι ο κορυφαίος άσος χρειάστηκε να εκτελέσει δύο φορές το πέναλτι για το 3-0, καθώς ο Άλβαρες απέκρουσε το πρώτο χτύπημα, αλλά ο διαιτητής Χιλ Μανθάνο διέταξε επανάληψη, αφού παίκτες της Ράγιο μπήκαν στην περιοχή πριν σουτάρει ο Μέσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, στη φάση που η Μπαρτσελόνα κέρδισε την «εσχάτη των ποινών» αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τίτο (55΄) για τράβηγμα στον Σουάρες.

Ο αγώνας είχε πάντως… συγκινήσεις ως το τέλος του. Στο 80΄ ο Μανθάνο καταλόγισε πέναλτι εις βάρος της Μπαρτσελόνα και απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ντάνι Άλβες για το μαρκάρισμα στον Αλμπέρτο Μπουένο, ο οποίος «εκτέλεσε» από τα 11 μέτρα τον Κλαούντιο Μπράβο για το 5-1, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σουάρες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Ματιέ, Ζόρντι Άλμπα (70’ Αντριάνο), Τσάβι, Μασεράνο (60’ Ράκιτιτς), Ινιέστα (65’ Ραφίνια), Μέσι, Σουάρεζ, Πέδρο.

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Άλβαρεζ, Τίτο, Μπα, Αμάγια, Ινσούα, Γιοζαμπέντ (65’ Κίνι), Τρασόρας, Λίκα (69’ Ακίνο), Μπουένο, Κακουτά, Μπαπτιστάο (82’ Μανούτσο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης