Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αλβανία. Τα χέρια μελών οργανώσεων ένοπλης βίας που δρουν στην Αθήνα οπλίζονται με πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ, τα οποία προέρχονται από τη γειτονική χώρα.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ταξίδεψαν μέχρι την Κακαβιά στην προσπάθειά τους να καταγράψουν όχι μόνο τις υπόγειες διαδρομές, αλλά και να αποκαλύψουν τον ρόλο του προσώπου – κλειδί που παραλαμβάνει τον κρυφό οπλισμό, ο οποίος αποτελεί πλέον και τη νέα σφραγίδα στο αντάρτικο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 12ος όροφος της ΓΑΔΑ «σείστηκε» όταν υψηλόβαθμος αξιωματικός έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής πληροφορίας σχετικά με την ταυτότητα αυτού του προσώπου που πηγαινοέρχεται στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Η πληροφορία δεν επιδεχόταν αμφισβήτηση, αφού προερχόταν από αξιόπιστο «σύνδεσμο» της Αντιτρομοκρατικής.

Η zougla.gr αποκαλύπτει σήμερα πως κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας μετέβη στην μεθόριο αναζητώντας τα ίχνη του καταζητούμενου «Ληστή με τα Μαύρα», Γρηγόρη Τσιρώνη. Προς μεγάλη τους απογοήτευση, όμως, οι άνδρες του κλιμακίου διαπίστωσαν πως η επίσημη δίοδος στην Κακαβιά είναι μία, ενώ τα παράνομα μονοπάτια πολύ περισσότερα. Επέστρεψαν άπραγοι στην Αθήνα, αλλά η «πηγή» ενημέρωσης επέμενε για του λόγου το αληθές.

Μεσολάβησαν, ωστόσο, οι εκλογές. Επακολούθησε το αιματηρό χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, ενώ μια ημέρα πριν, στις 26 Οκτωβρίου, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε να γίνουν συλλήψεις ατόμων της ένοπλης ομάδας των «Ληστών με τα Μαύρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τότε Διοικητής της Αντιτρομοκρατικής, Δημήτρης Χωριανόπουλος, εισηγήθηκε στους ανωτέρους του να του δοθεί προθεσμία ενός μηνός, προκειμένου να αποσταλούν στα σύνορα για δεύτερη φορά αστυνομικοί της υπηρεσίας του.

Ο αρμόδιος υπουργός, όμως, ήταν ανένδοτος και αποφάσισε να επικηρυχθούν με 1.000.000 ευρώ τόσο ο Γρηγόρης Τσιρώνης όσο και τα αδέλφια Συμεών και Μάριος Σεϊσίδης.

Στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής ανέφερε στη zougla.gr ότι: «Είναι παράλογο αυτό που συνέβη. Ο αρμόδιος υπουργός δέχθηκε την εκτίμηση του Ταξίαρχου Χωριανόπουλου, πως πίσω από πολλά χτυπήματα με Καλάσνικοφ βρίσκονται οι συγκεκριμένοι δράστες, αλλά απέρριψε το αίτημά του και δεν έδωσε παράταση για τον εντοπισμό του Τσιρώνη στην Κακαβιά. Εγώ δεν σας λέω ότι ήταν όντως αυτός ο παραλήπτης των όπλων. Εμείς όμως έπρεπε να μην αφήσουμε αυτήν την πληροφορία να πάει χαμένη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης