Και τώρα τι γίνεται; Απλό είναι: Όλα ή τίποτα την προσεχή Τετάρτη στο Ντόνετσκ, (σημ.: το ρεπορτάζ στην σημερινή «VETO» είναι κατατοπιστικό). Βεβαίως, η προοπτική κάθε άλλο παρά θετική δείχνει, μετά από την εμφάνιση που άφησε η εθνική μας πάνω στον κατεστραμμένο χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ.
 
Το ότι το τερέν δόθηκε σε απαράδεκτη κατάσταση είναι ένα ζήτημα. Το ότι ο Ρεχάγκελ δεν είχε φρέσκιες ιδέες να αχρηστέψει το πλάνο του πανέξυπνου Μιχαϊλιτσένκο, ένα δεύτερο. Όμως, το ζωτικής σημασίας πρόβλημα ενόψει της ρεβάνς, αφορά την μέτρια φόρμα των Ελλήνων διεθνών.
 
Οι οποίοι –με εξαίρεση τους Παπασταθόπουλο και  Μόρα- φοβήθηκαν τον αγώνα, κυρίως οι χαφ, βλέποντας στον χώρο του κέντρου να επιβάλλονται από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό οι Ουκρανοί.
Ο αγώνας δεν πολυαντέχει σε σοβαρή κριτική. Με ελάχιστες φάσεις, πολλά φάουλ και τακτική για ‘μηδέν’, ίσως αποδειχτεί λιγότερο ενδιαφέρων από το ντέρμπι ΠΑΟ Ρουφ – Αγίας Παρασκευής για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σήμερα «κατω από την γέφυρα».
 
Εντούτοις, το αποτέλεσμα αφήνει πικρία στους 50.000 θεατές, οι οποίοι καθοδηγούμενοι από τα διάφορα «παπαγαλάκια» των Μέσων, ακόμη μία φορά πήγαν στο στάδιο με προοπτική να παίξουν τον ρόλο του 12ου παίκτη. Μέχρι και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος (από τις «ματιές» του) ζήτησε από τον κόσμο να γεμίσει το στάδιο.
 
Γιατί πρόεδρε; Ο φίλαθλος κόσμος δεν μπορεί να βοηθήσει αν αυτό που έχει μπροστά του δεν διαθέτει τόλμη, όραμα και φυσικά δυνατότητες. Όταν μάλιστα έχει κατ’ επανάληψη απογοητευτεί σε ανάλογες περιπτώσεις (με Δανία κλπ.)
 
Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως ο Γερμανός ομοσπονδιακός δεν έχει πολλές λύσεις «στα χέρια του» ώστε να δώσει σύνθημα νίκης στην ομάδα. Τσιάρτας, Νικοπολίδης, και Ζαγοράκης δύσκολα θα ξαναβρεθούν, ενώ οι έμπειροι Καραγκούνης – Κατσουράνης – Κυριάκος είναι φανερό πως δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενενήντα λεπτά.
 
 Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε την Τετάρτη, θα μείνει στους Ελληνες πολύς χρόνος για κριτική και κατανομή ευθυνών, δηλαδή ο πιο άχαρος ρόλος. Εννοείται ότι ο Οτο Ρεχάγκελ (που από «Βασιλιάς  Οθων», παραπέμπει πλέον στο «ο βασιλιάς είναι γυμνός), ε ν δ ε χ ο μ έ ν ω ς να μη μείνει στο πόστο για να «ακούσει» τα λάθη που έκανε από το φθινόπωρο του 2004 ως σήμερα.
 
Για την ακρίβεια όχι «ενδεχομένως», φευγάτος θα είναι – το είπε και ο…Πιλάβιος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης