Το πρώτο από τα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια με αντίπαλο την Ουκρανία θα δώσει σήμερα η Εθνική Ελλάδας. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ θα υποδεχτεί τους Ουκρανούς, στις 20.00, στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το αποψινό παιχνίδι είναι ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο θα του επιτρέψει να αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, την Τετάρτη, στο Ντόνετσκ, για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για το Μουντιάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Γερμανός εκλέκτορας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Οι Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης και Χαλκιάς θα απουσιάσουν. Παράλληλα, προβληματισμό φέρνει και η κακή αγωνιστική εικόνα της εθνικής στα δύο τελευταία της παιχνίδια για τους ομίλους των προκριματικών, απέναντι στη Λετονία και το Λουξεμβούργο.

Με βάση τα παραπάνω, ο Ρεχάγκελ προσανατολίζεται να παρατάξει 5-4-1, έχοντας τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τους δε  Μόρα και Κυριάκο ως αμυντικό δίδυμο. Την άλλη θέση στο κέντρο της άμυνας διεκδικεί ο Παπασταθόπουλος με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ δεξιά και αριστερά θέση θα πάρουν οι Βύντρα και Σπυρόπουλος αντίστοιχα.

Στο κέντρο θα βρίσκονται οι Κατσουράνης και Καραγκούνης, με πλάγιους τους Σαμαρά ή Σαλπιγγίδη και Χαριστέα. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Φάνης Γκέκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, ο προπονητής Αλεξέι Μιχαηλιτσένκο αναμένεται να προτιμήσει το γνωστό 4-4-2, ξεκινώντας το ματς με τους: Πιάτοφ, Ρουσόλ, Χατσερίντι, Τσιγκρίνσκι, Ράκιτσκι, Τίμοστσουκ, Χούσεφ, Γκάι, Ρόταν, Μιλέφσκι και Σεφτσένκο.

Να σημειώσουμε ότι στο πλευρό της εθνικής αναμένονται περίπου 40.000 φίλοι, ενώ την αναμέτρηση θα παρακολουθήσουν 13 σκάουτερ από τις: Γιουβέντους, Γουίγκαν, Αμβούργο, Μαρσέιγ, Βαλένθια, Τζένοα, Εσπανιόλ, Αταλάντα, Μπάγερν, Αϊντχόφεν, Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπέρμινγχαμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης