Τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ παρέχει ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP). Με άρθρο γνώμης στον Independent, ο Νάιτζελ Φάρατζ εκφράζει την ελπίδα του η νέα ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους της.
«Οι Κινέζοι και οι Ρώσοι θα τρίβουν τα χέρια τους με χαρά καθώς οι μαζορέτες και οι κομισάριοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν την πορεία τους στην υπονόμευση της ελληνικής Δημοκρατίας, τρομοκρατημένοι ότι το σχέδιο της Ευρωζώνης, και ολόκληρο πράγματι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμο να συντριβεί γύρω τους» γράφει ο Βρετανός ευρωβουλευτής.
«Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Δημοκρατία, και η ιδέα της εθνικής κυριαρχίας των κρατών δεν είναι συμβατές με τους στόχους της Ευρωζώνης. Αν στηρίζεις τα δικαιώματα της εθνικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, γίνεσαι εμπόδιο στις φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα προσπαθήσουν να σε ισοπεδώσουν, όπως έκαναν με την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ιταλία» επισημαίνει ο ηγέτης του ξενοφοβικού και ευρωσκεπτικιστικού UKIP.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με φόντο τα μέτρα της λιτότητας. Στην αρχή, όταν είδα τον νέο πρωθυπουργό να αναλαμβάνει την εξουσία, φοβήθηκα ότι το κόμμα μπορεί να μην έχει τα μέσα για να αντέξει στην επίθεση της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας. Αλλά όταν είδα τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας να φτάνει στην Ντάουνινγκ Στριτ με το μπουφάν του και το πουκάμισο να κρέμεται έξω από το παντελόνι του, σκέφτηκα: “Τελικά μπορεί και να μην μπουν στο κατεστημένο!” Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο είδα μια σαφή αλλαγή στην ατμόσφαιρα αυτήν την εβδομάδα. Οι άνθρωποι έμοιαζαν ανήσυχοι, ίσως επειδή ό, τι είχαν διδαχθεί να πιστεύουν σχετικά με την εγκυρότητα και την ιερότητα του ευρώ τραβιέται σαν το χαλί κάτω από τα πόδια τους» προσθέτει.
«Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω στις θέσεις του. Όχι μόνο γιατί θα επιταχύνει το τέλος του ευρώ, και ίσως να οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με μια βρετανική έξοδο (από την Ε.Ε.), αλλά στην πραγματικότητα επειδή οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν υποφέρει για τόσο πολύ καιρό και η χώρα δεν έχει τα μέσα για να χειριστεί την κρίση» καταλήγει ο Νάιτζελ Φάρατζ.