Ο Aysenur Islan, πρόεδρος του υπουργείου οικογένειας και κοινωνικής πολιτικής, διεξήγαγε έρευνα για το κατά πόσο το Minecraft θεωρείται ένα “βίαιο παιχνίδι για τις νέες ηλικίες”.

Σύμφωνα με το Haberturk, η Τουρκία πιστεύει ότι το παιχνίδι προωθεί την επιθετικότητα του ατόμου κι αυτό αφότου μία δημοσιογράφος είπε στην γυναίκα του Islan ότι “οι παίκτες κερδίζουν πόντους για να σκοτώνουν άλλους παίκτες” και μάλιστα την ρώτησε “τι έχει πρόθεση να κάνει το υπουργείο για αυτό”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τουρκικού περιοδικού LeaderGamer, καθώς ο συνάδελφος Kaan Gezer, δήλωσε ότι περιπτώσεις σαν αυτή “δημιουργούν πρόβλημα στην gaming βιομηχανία στην Τουρκία, κρατώντας την στάσιμη ή ακόμα και μειώνοντας το ενδιαφέρον της για αυτήν”. Μάλιστα δεν παρέλειψε να δημοσιεύσει δηλώσεις ψυχολόγων Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής.

Από τη μία λοιπόν ο Emine Sword Zinner ανέφερε πως το Minecraft και παρόμοια games, τα οποία δεν προκαλούν καμία αλλαγή στη συμπεριφορά του ατόμου. Αντιθέτως τον βοηθούν να δημιουργήσει και να μάθει να επιβιώνει σε ένα εικονικό περιβάλλον. Από την άλλη, οι Alanur Ozalp και Cigdem Kagitcibasi δήλωσαν ότι games σαν το Minecraft “μπορεί να έχουν αρνητική συμπεριφορά στα παιδιά και να τα κάνουν επιθετικά καθώς τους διδάσκουν τη βία”. Προφανώς οι δύο ψυχίατροι αγνοούν πλήρως της έρευνες στην Αμερική που έχουν δείξει το αντίθετο!

Το Minecraft έχει αξιολογηθεί για τις ηλικίες 7+ στην Ευρώπη και 10+ στην Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε για το Story Mode του Minecraft και την πολυτελή βίλα που αγόρασε ο δημιουργός του.

Θέλετε να παίξετε Minecraft μαζί μας; Συνδεθείτε στον GameWorld Minecraft server και δείτε πόσο “βίαιο” είναι.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης