Η λοχεία είναι μία περίοδος κατά την οποία ο οργανισμός της γυναίκας που γέννησε προσπαθεί να επανέλθει προοδευτικά, εντός ενός διαστήματος 40 ημερών, στην κατάσταση που υπήρχε πριν από τον τοκετό. Πρόκειται για μία μεταβατική περίοδο κατά την οποία συντελούνται πολλές αλλαγές τόσο σωματικές όσο ορμονικές και ψυχολογικές.

Ο γυναικολόγος σας σίγουρα θα σας έχει ενημερώσει για την προγραμματισμένη επίσκεψή σας κατά την 6η εβδομάδα μετά τον τοκετό, ώστε να σας υποβάλει σε μία τυπική γυναικολογική εξέταση ρουτίνας και να ελέγξει την πρόοδο που έχει σημειώσει το σώμα σας μετά τη γέννα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, θα ελέγξει το περιβάλλον του κόλπου σας με μία κολποσκόπηση, θα εξετάσει την υγεία του τραχήλου σας κάνοντας ένα τεστ ΠΑΠ, θα σας ζυγίσει και θα μετρήσει την πίεση σας, όπως κάνατε και πριν από τη γέννα. Αν γεννήσατε με καισαρική, ο γιατρός θα θέλει να ελέγξει τη τομή σας, για να δει αν επουλώνεται ομαλά. Επίσης, θα σας ρωτήσει, αν έχετε ακόμα αιμορραγία ή αν σας έχει έρθει περίοδος.

Θα εξετάσει το στήθος σας, το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο λόγω του θηλασμού. Θα ψηλαφίσει τους μαστούς σας για να ελέγξει την καλή κατάστασή τους ή για να εντοπίσει πιθανά ογκίδια που θα έχουν δημιουργηθεί από φραγμένους γαλακτοφόρους πόρους. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές, ώστε να αποφύγετε πιθανότητες μαστίτιδας που θα σας εμποδίσουν να θηλάσετε. Αν έχετε απορίες για το θηλασμό, μπορείτε να τις συζητήσετε μαζί του…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης