Η μάχη για την αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο θα βρεθεί τον Μάρτιο στο μικροσκόπιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το πρωί αναβλήθηκε η συζήτηση στη μείζονα επταμελή σύνθεση του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, ύστερα από αίτημα του Παναθηναϊκού για τις 9 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το «μαχαίρι» που μπήκε από τους συμβούλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο κονδύλι των 7 εκ. ευρώ το οποίο είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό για την αναβάθμιση της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού, η ΠΑΕ άσκησε έφεση κατά της επίμαχης απόφασης. .

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχαν κρίνει ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας.

Το πρωί οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού ζήτησαν την αναβολή της συζήτησης επειδή εκκρεμεί η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού στο ερώτημά τους για το εάν η τυχόν χορήγηση του κονδυλίου για την αναβάθμιση του γηπέδου υπάγεται στο νομοθετικό πλαίσιο του 2013 ή του μεταγενέστερου του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισήμανε ότι όποια κι αν είναι η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού δεν θα επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Παρ΄ όλα αυτά η πλευρά του Παναθηναϊκού επέμενε στο θέμα της αναβολής και τελικά ο κ. Αγγελάρας ανέβαλε την συζήτηση της υπόθεσης για 9 Μαρτίου 2015.

Να σημειωθεί ότι στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε διαβιβαστεί για προέλεγχο η σύμβαση χορήγησης των 7 εκατ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης