Αναπαράσταση των συνθηκών του θανάτου του 24χρονου Γιώργου Μερκουρίδη έγινε χθες το πρωί, στον χώρο όπου έγινε το έγκλημα στην Κομοτηνή.

Η αναπαράσταση έγινε με καθυστέρηση 12 ημερών, καθώς το φονικό έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 31 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η διαδικασία αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το εάν πρόκειται για φόνο από πρόθεση ή εξαιτίας εκπυρσοκρότησης της καραμπίνας που κρατούσε στα χέρια του ο δράστης Γιώργος Μολλάς, ο οποίος είναι και γιος του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου όπου εργαζόταν το θύμα.

Παρών ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Δημήτρης Ψαρούλης, που σε δηλώσεις του μιλά για άψογη και λεπτομερή διαδικασία.

Η εισαγγελέας Παναγιώτα Ζαφειριάδου, ο ανακριτής Γεώργιος Πλαγάκος, ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Δήμος Κοκμοτός, οι δικηγόροι των δύο οικογενειών, οι εμπειρογνώμονες οπλουργοί, ο ιατροδικαστής Π. Παυλίδης, αλλά και οι δύο τραγικοί γονείς, καθώς και όλοι οι μάρτυρες ήταν παρόντες κατά την δίωρη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γονείς του θύματος, παρακολουθώντας τις διηγήσεις των μαρτύρων προσπάθησαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, αλλά στο τέλος η μάνα του Γιώργου Μερκουρίδη, Βασιλική Λάσκαρη, δεν άντεξε και φώναξε απευθυνόμενη στην οικογένεια του δράστη: «Κάθε μέρα θα έρχομαι εδώ και θα σας τρώω την ψυχή».

Η τραγική μητέρα δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένη και ότι θα παλέψει για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον άδικο θάνατο του παιδιού της.

«Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, στο μέτρο και στον βαθμό που φταίει ο καθένας», υποστηρίζει η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Σοφία Σαριπανίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από πολλούς θεωρείται ύποπτη η στάση της αστυνομίας, που βιάστηκε (κατά τις πρώτες κιόλας ώρες μετά από το τραγικό συμβάν) να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με το εάν υπήρχε πρόθεση ή όχι, καθώς -όπως λέγεται- ο δράστης έχει στενούς συγγενείς οι οποίοι υπηρετούν ως αστυνομικοί.

Ρόλο «κλειδί» στην υπόθεση παίζει και ο πατέρας του δράστη, που είναι και ο νόμιμος κάτοχος του όπλου.

Ο κ. Μολλάς, αμέσως μετά από την δολοφονία, ξέπλυνε τα αίματα στο σημείο του φονικού. Έτσι, προφανώς σκόπιμα αλλοίωσε σημαντικά στοιχεία, που θα έριχναν φως στην υπόθεση ενοχοποιώντας περαιτέρω τον γιο του.

Πηγή: www.thrakinet.tv – www.xronos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης