Ψυχρό κλίμα επικρατεί στις σχέσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Victor Yushchenko, και της πρωθυπουργού, Yulia Tymoshenko, σχετικά με τους κακούς χειρισμούς για την επιδημία γρίπης που ξέσπασε στη χώρα.

Τα όρια ευπρέπειας ξεπεράστηκαν μετά και τη ανταλλαγή βαρύτατων κατηγοριών και με το βλέμμα στραμμένο στις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου, στις οποίες, αμφότεροι θα θέσουν υποψηφιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουκρανή πρωθυπουργός κατηγόρησε δημόσια τον πρόεδρο και πρώην σύμμαχό της στην Πορτοκαλί Επανάσταση, ότι θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αρνούμενος να κυρώσει νόμο για την έκτακτη ενίσχυση του υπουργείου Υγείας με ένα δισεκατομμύριο χρίβνιας (830 εκατομμύρια ευρώ).

Η Ουκρανία έχει περιέλθει σε καθεστώς πανικού μετρώντας ήδη 189 νεκρούς από την επιδημία που ξεκίνησε από τα δυτικά της χώρας και εξαπλώνεται πλέον ανατολικά, με νέα κρούσματα να καταγράφονται κοντά στα ρωσικά σύνορα και στα νότια της Κριμαίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι τα περισσότερα κρούσματα γρίπης στην Ουκρανία -άνω του ενός εκατομμυρίου- έχουν προκληθεί από τον ιό Η1Ν1, και θεωρεί ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται μπορεί να υποδεικνύει πώς θα εξελιχθεί ο ιός στο βόρειο ημισφαίριο το χειμώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης