Δεν υπάρχει μαμά που να μην τρέχει καθημερινά προκειμένου να προλάβει τις οικογενειακές αλλά και τις εργασιακές υποχρεώσεις. Σίγουρα ο ελεύθερος χρόνος για τις μαμάδες είναι λιγοστός έως και ανύπαρκτος κάποιες φορές. Ωστόσο για να είναι μία μαμά αποδοτική πρέπει να ξεκλέβει και λίγο χρόνο και να τον αφιερώνει στον εαυτό της προκειμένου να χαλαρώνει.

Διαβάστε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους οι μαμάδες μπορούν να χαλαρώσουν στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν δεν έχετε ελεύθερο χρόνο… καιρός είναι να τον αποκτήσετε. Φροντίστε να κάνετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα διαλείμματα ακόμα και αν είναι μόνο για 10 λεπτά θα σας βοηθήσουν να είστε περισσότερο ψύχραιμη, να μην εκνευρίζεστε με την ένταση που υπάρχει μέσα στο σπίτι αλλά και να παίρνετε ανάσες ξεκούρασης.

Κάντε αγκαλιές. Η αγκαλιά έχει ευεργετικές ιδιότητες όχι μόνο για τα παιδιά σας αλλά και για εσάς την ίδια. Προσπαθήστε να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας αρκετές φορές μέσα στη μέρα ακόμα κι αν έχετε χίλιες μύριες δουλειές. Θα σας χαλαρώσει, θα σας γεμίσει, θα σας κάνει να χαμογελάσετε!

Βάλτε μουσική. Η μουσική σας ταξιδεύει, σας χαλαρώνει, σας εκτονώνει! Όχι μόνο εσάς αλλά και τα παιδιά σας. Ακόμα κι αν πιστεύετε εκείνη τη στιγμή ότι δεν είναι κατάλληλη η ώρα να βάλετε μουσική, ωστόσο θα σας ωφελήσει και θα το καταλάβετε αμέσως. Σίγουρα θα λειτουργήσει ευεργετικά για εσάς αλλά και για τα παιδιά σας. Ιδιαίτερα για τα μωρά η μουσική σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει χαλαρωτικά. Στα μεγαλύτερα παιδάκια αρέσουν τα ζουζούνια, τα παπάκια και αμέσως βρίσκουν τη διάθεση να χορέψουν και να τραγουδήσουν. Δοκιμάστε να διασκεδάσετε και εσείς με αυτό το είδος της μουσικής, αλλά αν θέλετε να ακούσετε κάποια στιγμή άλλο είδος μουσικής τα παιδιά σας μια χαρά θα προσαρμοστούν και θα διασκεδάσετε όλοι μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης