Τα ενενήντα του χρόνια γιορτάζει σήμερα ο «πατέρας» του γνωστού ρωσικού αυτόματου όπλου, Μιχαήλ Καλάσνικοφ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rossiisskaia Gazeta, ο ηλικιωμένος δηλώνει ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, που εργάζεται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, πηγαίνει για κυνήγι και για ψάρεμα.
«Για μένα, η εργασία ήταν πάντοτε το καλύτερο φάρμακο. Εργάζομαι τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Το γραφείο μου βρίσκεται στο κέντρο σχεδιασμού και μελέτης των όπλων που εργάσθηκα σε όλη μου τη ζωή», λέει ο Καλάσνικοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ θεωρείται ήρωας στη Ρωσία για τη δημιουργία του AK 47, που χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Ρωσίας Dmitry Medvedev.

Σε ερώτηση εάν έχει μετανιώσει για κάτι και για το τι θα έκανε εάν άρχιζε από την αρχή τη ζωή του, απαντά: «Φυσικά και υπάρχουν πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει. Αλλά μπορώ να σας πω αυτό: εάν ξανάρχιζα, δεν θα ζούσα διαφορετικά απ΄ ό,τι σήμερα».

Ο Καλάσνικοφ ζει εδώ και χρόνια σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Ιζέσκ. Τα εκατομμύρια καλάσνικοφ που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο δεν του έχουν αποφέρει σχεδόν τίποτε, αφού στον στρατιωτικό τομέα στη Ρωσία δεν κατοχυρώνονται δικαιώματα ευρεσιτεχνίας και οι δημιουργοί δεν λαμβάνουν ποσοστά αντίστοιχα με τον όγκο της παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης