Το πώς είναι δυνατόν ένας νεκρός άνθρωπος να παραμένει «ζεστός και εύκαμπος» μόνο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος μπορεί να εξηγήσει στους πιστούς του.

Στην ιστορική μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα το περασμένο Σάββατο πλήθος χριστιανών οδήγησε στην τελευταία του κατοικία τον μοναχό Βησσαρίωνα Σιούσουρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ανέφερε ότι ο μοναχός μετά το θάνατό του έλαβε από την Παναγία το δώρο, ώστε το σώμα του να παραμένει ζεστό (!) και να μην είναι άκαμπτο (!)

Πολλοί από τους παρευρισκομένους στην κηδεία θυμήθηκαν τον μοναχό Βησσαρίωνα της μονής Αγάθωνος στη Φθιώτιδα, η αγιοποίηση του οποίου για ένα διάστημα είχε απασχολήσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος λίγο πριν ασπαστεί το λείψανο του πατέρα Βησσαρίωνα διαπίστωσε πως αυτό δεν έφερε τα χαρακτηριστικά του νεκρού σώματος, δηλαδή δεν ήταν άκαμπτο και παγωμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, συγκινημένος, ανακοίνωσε: «Σήμερα κηδεύσαμε έναν μάρτυρα και έναν άγιο. Μάρτυρα, διότι οι μοναχοί είναι “μάρτυρες τη ιδία συνειδήσει” και άγιο, διότι η Παναγία μας έδειξε την εύνοιά Της με τα ανωτέρω περιγραφόμενα σημεία».

Ο μοναχός Βησσαρίων (κατά κόσμον Θεόδωρος), που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια, εξέπνευσε στις 6 Νοεμβρίου έπειτα από σύντομη νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα, σε ηλικία 59 ετών.

«Εκεί ζήσαμε ένα θαύμα» σημειώνει στο ιστολόγιό του κ. Αμβρόσιος και συνεχίζει: "...το σώμα του π. Βησσαρίωνος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΑΜΨΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟ!" σημειώνει με κόκκινο χρώμα ο μητροπολίτης Αμβρόσιος στην προσωπική του ιστοσελίδα

«Όπως είναι γνωστό, το σώμα ενός νεκρού έπειτα από λίγες ώρες παρουσιάζει μια ακαμψία, ενώ συγχρόνως γίνεται και παγερό.

Κατ’ αντίθεση προς τούς νόμους της φύσεως, το σώμα του π. Βησσαρίωνος δεν είχε ακαμψία και δεν ήταν παγωμένο!

Και όμως, είχε εκπνεύσει την 6ην πρωινή της προηγουμένης ημέρας και είχε τεθεί στο ψυγείο για 24 ώρες περίπου!

Λέγουν ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στους μοναχούς του Αγίου Όρους και ότι είναι ένα εξαιρετικό δώρο της Παναγίας προς αυτούς!».

Τα σχόλια δικά σας.

Με πληροφορίες από το thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης