Αμήχανο, σαστισμένο, φοβισμένο. Tο θηλυκό Κόκερ Σπανιέλ περπατάει ανάμεσα στα πτώματα των ανθρώπων που μέχρι πριν από λίγο τη φρόντιζαν. Είναι οι δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι του περιοδικού «Charlie Hebdo» που κείτονται πλέον νεκροί, έχοντας δεχτεί τις σφαίρες των αδελφών Κουασί.

Η Λιλά έγινε ο σιωπηλός μάρτυρας της αιματηρής επίθεσης που συγκλόνισε τον πλανήτη. Όπως όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έτσι και το μοιραίο εκείνο πρωινό υποδέχτηκε το προσωπικό και τους επισκέπτες μ’ ένα φιλικό κούνημα της ουράς. Μετά την αποχώρηση των εκτελεστών, η σκυλίτσα δεν έφυγε στιγμή από έναν πεσμένο στο πάτωμα άνδρα, βουτηγμένο στο αίμα. Ο άνθρωπος στον οποίο έδειχνε τη μεγαλύτερη αφοσίωση και αγάπη, ο Jean Cabut, ήταν νεκρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», η Λιλά, ένας από τους επιζώντες του μακελειού, θεωρείται πλέον η επίσημη μασκότ του «Charlie Hebdo».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σατιρικό περιοδικό κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τον Προφήτη Μωάμεθ και τίτλο «Όλα συγχωρούνται». Εκτιμάται ότι έχουν τυπωθεί περισσότερα από 3.000.000 αντίτυπα, καθώς η ζήτηση αναμένεται τεράστια.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης