Συνεχίζει τις συναντήσεις του με διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες ο πρωθυπουργός.

Σήμερα είχε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του ιδίου σε μία σειρά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, στη διάρκεια της άτυπης συνάντησης, που είχε με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από την πτώση του Τείχους στο Βερολίνο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να εκτεθούν οι θέσεις της Ελλάδας για τα ζητήματα αυτά.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε τόσο στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, όσο και στην πρωτοβουλία της Ελλάδας για την ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και πάλι στα Βαλκάνια και επιθυμεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός βρήκε εκ νέου την ευκαιρία να τονίσει για πολλοστή φορά ότι προϋπόθεση για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ είναι η επίλυση της ονομασίας της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με την εθνική κόκκινη γραμμή, που έχει χαραχθεί από πλευράς της Ελλάδας.

Στη συζήτηση Παπανδρέου – Κλίντον, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την υπουργό των ΗΠΑ για το πρόσφατο ταξίδι του στην Κύπρο, τις συζητήσεις του με τον πρόεδρο Χριστόφια και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του νησιού και υπογράμμισε: «Πρέπει να αφήσουμε τις δύο κοινότητες να συζητήσουν ανοιχτά και ελεύθερα το μέλλον τους, κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Παπανδρέου δεν άφησε ούτε την πρόσφατη συνάντηση της κ. Κλίντον με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έξω από την κουβέντα, καθώς αναφέρθηκε και στα θέματα του Πατριαρχείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, από τη μεριά της, η κ. Κλίντον συμφώνησε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση, η οποία παίρνει πρωτοβουλίες.

Σχόλιο ΚΚΕ

Μόνο θετικές εξελίξεις δεν προμηνύει ο ζήλος του πρωθυπουργού να αποσπάσει τα εύσημα από την αμερικανική κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες και το έργο της κυβέρνησής του, εκτιμά το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης