Σε κλοιό χιονιά βρίσκεται η Κύπρος, με θερμοκρασίες που φτάνουν στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στους μείον 3 στα ορεινά. Συνεχίζεται η βαριά χιονόπρωση στο Τρόδοος, ενώ χιόνι πέφτει και στα ημιορείνα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, χιονίζει στο Παλαιχώρι και στην Κλήρου.

Όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα, ενώ στο επαρχιακό δίκτυο χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε πολλές περιπτώσεις επικρατεί πυκνή ομίχλη, γι’ αυτό η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διατηρούν χαμηλή ταχύτητα κατά τις μετακινήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ύψος των χιονιών στην Κορυφή του Ολύμπου έχει ξεπεράσει τα 25 εκατοστά και στην Πλατεία Τροόδους τα 15. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση εναλλασσόταν με βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, ενώ έπνεαν σφοδροί άνεμοι.

Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές, καταιγίδες, χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται και το επόμενο διήμερο.

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακοίνωση για τους δρόμους

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία το πρωί για την κατάσταση του οδικού δικτύου λόγω των καιρικών συνθηκών.

Συγκεριμένα στην Επαρχία Λευκωσίας σημειώνεται ελαφρά χιονόπτωση στην περιοχή Παλαιχωρίου. Οι δρόμοι είναι ανοικτοί αλλά ολισθηροί.
Επίσης, ελαφρά χιονόπτωση επικρατεί και στην περιοχή Κλήρου.

Επαρχία Λεμεσού
Οι πιο κάτω δρόμοι είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα
● Καρβουνά-Τροόδους
● Πλατρών-Τροόδους
● Προδρόμου-Τροόδους

Οι υπόλοιποι δρόμοι της περιοχής Τροόδους και συγκεκριμένα οι δρόμοι Πλατρών-Αγρού-Καλού Χωριού είναι ανοικτοί αλλά ολισθηροί.

Επαρχία Μόρφου
Οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.
● Κακοπετριάς-Καρβουνά
● Κακοπετριάς-Pinewood-Πεδουλά
● Πεδουλά-Προδρόμου
● Προδρόμου-Λεμύθου
● Προδρόμου-Πλατρών
● Πεδουλά-Κύκκου
● Μηλικουρίου-Κύκκου
● Κύκκου-Κάμπου
● Κάμπου-Σταυρού της Ψώκας
● Μουτουλλά-Πεδουλά
● Λεμύθου-Αγίου Δημητρίου
● Καλοπαναγιώτη-Μουτουλλά

Επίσης, στους δρόμους Ορκόντα-Κάμπου, Ορκόντα-Κάτω Πύργου και Βυζακιάς-Κανναβιών υπάρχει κατολίσθηση βράχων.

Επαρχία Πάφου
Οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
● Παναγιάς-Στατού
● Πέγειας-Πόλης Χρυσοχούς
● Κάθηκα-Στρουμπιού
● Γιόλου-Πόλης Χρυσοχούς

Xιόνισε και στην Πάφο

Χιόνια έπεσαν χθες βράδυ σε μεγάλο μέρος της ορεινής και ημιορεινής περιοχής της επαρχίας Πάφου.

Χιονισμένες είναι οι κοινότητες της περιοχής Λαόνας, κυρίως οι Αρόδες και ο Κάθηκας, η περιοχή Παναγιάς και Στατού Αγίου Φωτίου, ενώ μικρότερες ποσότητες χιονιού έπεσαν και σε περιοχές όπως η Γιόλου, κοινότητες του διαμερίσματος Χρυσοχούς και σε κοινότητες της ανατολικής ορεινής Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η κίνηση οχημάτων στις περιοχές αυτές επιτρέπεται μόνο για οχήματα με αντιολησθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στους δρόμους Πέγεια-Κάθηκα, Κάθηκα-Πόλης, Κάθηκα-Αρόδων, Γιόλου-Πόλης Χρυσοχούς και σε όλο το οδικό δίκτυο προς και από την Παναγιά.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης