Tις προσπάθειες εντοπισμού τμημάτων του αεροπλάνου της εταιρείας AirAsia και κυρίως των «μαύρων κουτιών» ξεκίνησαν εκ νέου δύτες του ινδονησιακού ναυτικού, εκμεταλλευόμενοι τις πιο ήπιες καιρικές συνθήκες.

Πλοία και αεροσκάφη πραγματοποιούν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τα συντρίμμια του Airbus A320-200, έχοντας διευρύνει την περιοχή αναζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι κακές καιρικές συνθήκες πιθανόν συνέβαλαν στην πτώση του αεροπλάνου, στο οποίο επέβαιναν 162 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα. Η κακοκαιρία κατέστησε ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των υπηρεσιών εντοπισμού και διάσωσης.

Η περιοχή όπου εστιάζουν τις προσπάθειές τους οι υπηρεσίες απέχει περίπου 90 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Βόρνεο, όπου έχουν εντοπιστεί πέντε μεγάλα αντικείμενα, τα οποία εκτιμάται ότι είναι κομμάτια του αεροσκάφους.

Και οι δύο καταγραφείς πτήσης βρίσκονται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, κοντά στην ουρά του Airbus, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές εάν είναι μεταξύ των κομματιών που πιστεύεται πως έχουν εντοπιστεί στον βυθό της θάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η θάλασσα δεν ήταν φιλική τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο τα “μαύρα κουτιά” έχουν διάρκεια ζωής 30 ημερών και θα είμαστε σε θέση να τα εντοπίσουμε, ιδιαίτερα εάν βρίσκονται σε πιο ρηχά νερά» δήλωσε μέλος των υπηρεσιών εντοπισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης