Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδης με πρυτάνεις των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοϊδης, προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος εν όψει της 17ης Νοεμβρίου, ιστορική ημέρα που συνοδεύεται όμως όλα τα τελευταία χρόνια από εκτεταμένα επεισόδια, με επίκεντρο το Πολυτεχνείο και τα στενά γύρω από τα Εξάρχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρμόδιος υπουργός αναμένεται να ζητήσει την βοήθεια των πρυτάνεων για το μείζον ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, προκειμένου αυτή τη φορά να αποτραπεί η εισβολή ταραχοποιών στοιχείων.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να ζητήσει ακόμη και την κατανόηση τους προκειμένου οι κατασταλτικές δυνάμεις, να μπορέσουν να επέμβουν άμεσα, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Η περίπτωση αυτή βέβαια της άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου προϋποθέτει βασικά και την ανάλογη εισαγγελική παραγγελία. Μέχρι τώρα πάντως, δικαστικές πηγές αναφέρουν, πως οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν ήδη διαμηνύσει, πως είναι διατεθειμένοι να δώσουν το «πράσινο φως» για τέτοιες περιπτώσεις.

Ο υπουργός προσερχόμενος στη συνάντηση αυτή γνωρίζει πως οι ανιεξουσιαστικές εκδηλώσεις δεν είναι και τόσο αυθόρμητες, όσο φαίνονται. Ανώτατος αξιωματικός του έχει επισημάνει πως στα περσινά «Δεκεμβριανά» το Πολυτεχνείο είχε γίνει ορμητήριο για τον φυγόδικο Αλβανό Μπολάνο, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην ομάδα των αμούστακων αγοριών των «Πυρήνων της Φωτιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 22χρονος φέρεται να μετείχε στην …άγουρη οργάνωση, μέλη της οποίας συνελήφθησαν στο Χαλάνδρι και το Γαλάτσι.

Σε βάρος του 22χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται από τις διωκτικές αρχές.
Υπάρχουν ωστόσο και «υπερβολικά» αστυνομικά σενάρια, που θέλουν εκπαιδευτικά ιδρύματα να έχουν μεταβληθεί σε εξτρεμιστικούς χώρους. Κάποιοι πιο καχύποπτοι αξιωματούχοι μάλιστα της οδού Κατεχάκη, υπενθυμίζουν πως το χτύπημα με καλάσνικοφ κατά κλούβας των ΜΑΤ, έγινε από ενόπλους που επέλεξαν το στόχο τους, μέσα από την πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Μετά τη 17η Νοεμβρίου, η επιφυλακή θα συνεχιστεί αφού η 6η Δεκεμβρίου είναι η επέτειος από την μαύρη νύχτα της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Εκτός από αυτό όμως έχει καθοριστεί να γίνει και η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του ειδικού φρουρού που ακατανόητα τράβηξε τη σκανδάλη και εκτέλεσε με μια σφαίρα το ανήλικο αγόρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης