Πολλοί από τους κατοίκους του Τέξας έχουν προειδοποιηθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους πριν την άφιξη του τυφώνα «Άικ» ή αλλιώς «ο θάνατος θα τους περιμένει».

Με αυτή την φράση, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για τη σοβαρότητα της κατάστασης ειδικά αυτούς, που ζουν κοντά στην Ακτή Γκάλβεστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Τέξας αναμένεται να φύγουν από τα σπίτια τους πριν το χτύπημα του «Άικ» το βράδυ της Παρασκευής. Η δυνατή καταιγίδα έχει ήδη αφήσει πίσω της πάνω από 70 νεκρούς στην Καραϊβική, με την Αϊτή και την Κούβα να έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

Στις 14.00 ώρα Ελλάδος ο «Άικ» βρισκόταν περίπου 370 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γκάλβεστον, με ανέμους πάνω από 160 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο τυφώνας  θα περάσει και από την 4η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, το Χιούστον, ενώ και η στάθμη της θάλασσας θα ανεβεί έως έξι μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές του Τέξας έχουν ετοιμάσει σχεδόν 1.000 λεωφορεία για να διευκολυνθεί η έξοδος. Επιπλέον, οι ασθενείς μεταφέρονται στην περιοχή Σαν Αντόνιο, περίπου 190 μίλια από το Χιούστον. Την ίδια ώρα, περίπου όλες οι βιομηχανίες παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, αν και οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μάλλον η καταιγίδα δεν θα περάσει κοντά από τις εγκαταστάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης