Είστε στο μήνα σας και από στιγμή σε στιγμή περιμένετε να σας πιάσουν οι πόνοι και να γεννήσετε; Φέτος για εσάς ο καινούργιος χρόνος θα είναι μοναδικός καθώς περιμένετε από μέρα σε μέρα την άφιξη του νέου μέλους στην οικογένεια σας. Ο χειμώνας είναι μια εποχή που γίνονται πολλές γεννήσεις. Αν και ο χειμώνας στην Ελλάδα είναι ηπιότερος σε σύγκριση με το παρελθόν πολλές μητέρες ανησυχούν για το πόσο ζεστό πρέπει να είναι το περιβάλλον του σπιτιού, ώστε να μην κρυώνει το νεογέννητο μωράκι τους. Κι όμως, δε θα έπρεπε να ανησυχούν, γιατί είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες κατά την περίοδο του χειμώνα σε αντίθεση με το καλοκαίρι που το μωρό ιδρώνει.

Πάντως όποια εποχή και αν γεννηθεί ένα μωρό, ο οργανισμός του βρίσκεται σε ένα περιβάλλον πολύ διαφορετικό και οπωσδήποτε λιγότερο φιλόξενο από εκείνο στο οποίο ήταν συνηθισμένο να ζει και ξεκινά για το μωράκι η προσαρμογή. Το φως, οι θόρυβοι, ο αέρας και η θερμοκρασία είναι καινούρια πράγματα για εκείνο. Και φυσικά όλα αυτά τα πρωτόγνωρα ερεθίσματα «πιέζουν» όλα τα όργανά του να ενεργοποιήσουν τις καινούριες λειτουργίες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μωράκι που είχε μάθει να αναπτύσσεται στη ζεστή κοιλίτσα της μητέρας του (σε μια θερμοκρασία 37° C περίπου), ξαφνικά όχι μόνο έρχεται αντιμέτωπο με διαφορετικές «κλιματικές συνθήκες», αλλά πρέπει και να αναπνέει σε πιο «παγωμένο αέρα».

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης